Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дните на отворените врати в ОУ „Васил Левски“ завършиха с рецитал и тържество, посветени на Апостола

С рецитал и кратко тържество завърши седмицата на отворените врати в ОУ „Васил Левски”, Ботевград по повод навършването на 147 години от обесването на патрона на училището. От 11 до 18 февруари всеки желаещ имаше възможността да посети училищните мероприятия, свързани с Васил Левски.

„Много съм развълнувана от финала на нашите дни, посветени на патрона на нашето училище! Ние отворихме тези дни не само за нашите гости, през тези дни ние отворихме за пореден път сърцето си за най-великият българин! Изключително горди сме, че нашият патрон е именно Васил Левски. Неслучайно днес завършваме училищните изяви в Деня на доброто, защото взимайки пример от Левски, няма как да не бъдем една идея по-добри всеки път, когато си спомним за него!”, каза Галя Божкова, зам. директор на училището.

Днес желаещите деца се включиха в състезание – рецитал, като всеки участник бе избрал стихотворението си за Апостола сам. В рецитала участваха ученици от I до V клас. След това всички се насладиха на кратката програма като край на мероприятията. Възпитаниците на ОУ „Васил Левски” показаха своята почит към Левски, рецитирайки и пеейки песни за него. След края на програмата в училище децата от III и IV клас посетиха Общинската читалищна библиотека „Иван Вазов”.

На днешното мероприятие гостуваха представители от Дамски клуб „Инър Уил”, които отново зарадваха децата с различни четива. Президентът на клуба и преподавател в ОУ „Васил Левски” Ванина Каменова лично връчи две по-специални книги, разказващи за Васил Левски. Нека припомним, че от клуба помогнаха да бъде направен кътът за четене, на който сега се радват децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *