Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ със загуба срещу ФК „Вежен“ (Тетевен) в голов спектакъл

Отборът на ФК „Козаро“ претърпя поражение срещу тима на ФК „Вежен“ (Тетевен) с 3:4 в приятелски мач, игран на помощното игрище в Ботевград днес (22 февруари). Двубоят очарова със своето качество, като предостави достатъчно зрелище и интрига, въпреки че бе неофициална футболна среща. Официален дебют за ботевградчани направи Георги Иванов – Гонзо, който се отчете със силно представяне и бе двигателят за тима в центъра на терена.

Гостите от Тетевен влязоха по-концентрирани в мача и закономерно първи поведоха в резултата след грешка в защитата на ФК „Козаро“ в 10-ата минута. Само 2 по-късно гостите можеха да удвоят аванса си, но вратарят Мартин Матев отрази опасен изстрел от пряк свободен удар. В 18-ата минута тимът на ФК „Вежен“ покачи преднината си на 2:0 след като сътвори хубава атака по крилото, завършила с неспасяем удар. След две минути игра дойде моментът на домакините. Главният съдия Димитър Томов посочи бялата точка, а в последствие Павел Иванов бе безпогрешен и с хубаво изпълнение върна интригата – 1:2. В 29-ата минута ФК „Козаро“ се добра до равенството след хубав гол на Петър Станев от зоната на левия фланг. За попадението асистира новото попълнение Георги Иванов – Гонзо. Това определено активизира ботевградчани, които започнаха да оказват сериозен натиск върху съперника си и опитваха да стигнат до пълен обрат. До края на полувремето резултатът се запази и отборите прекъснаха за кратка почивка.

След подновяването на играта ФК „Козаро“, за разлика от първото полувреме, влезе по-добре в мача. В 58-ата минута Радко Асенов се отчете с чудесен индивидуален рейд, който завърши с мощен неспасяем удар в долния ляв ъгъл на вратата за 3:2. Така домакините се добраха до пълен обрат, но преднината не бе запазена дълго. В 66-ата минута играчите на ФК „Вежен“ отговориха на предизвикателството и изравниха – 3:3. 5 минути по-късно дузпа в полза на гостите бе превърната в гол, а с това тетевенци излязоха напред в резултата, сътворявайки сравнително бърз обрат. До края на срещата силите на ФК „Козаро“ не стигнаха и отборът отстъпи пред един доста стабилен и добре обигран съперник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *