Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ с победа в генерална репетиция преди подновяването на ОГ София – Запад

ФК „Козаро“ постигна минимален успех с 1:0 над ФК „Ботев“ (Луковит) в приятелска среща, играна днес в Луковит. Това бе трета проверка за състава на ботевградчани, която се яви генерална репетиция за „оранжевите“ преди рестарта на първенството от четвъртата ни футболна дивизия ОГ София – Запад. Това ще стане факт следващата седмица, когато в неделя (8 март) ботевградчани гостуват на ФК „Зенит“ (Церово). Въпреки ниската резултатност, срещата предостави достатъчно качество и бе доста полезна за отбора на ФК „Козаро“.

Първото полувреме се характеризира със съвсем равностойна игра, в която никой от двата тима не успя да изпъкне с нещо кой знае какво. Единственото по-опасно положение бе в полза на домакините от ФК „Ботев“, след като техен играч излезе сам срещу вратаря на гостите Любомир Любомиров. Неговата намеса обаче запази вратата му суха. В последствие двете страни се оттеглиха на полувремето при равенство 0:0.

След подновяването на играта ФК „Козаро“ превключи предавката и заигра по-уверено в предни позиции. Това даде своето отражение върху играта. „Оранжевите“ можеха да се разпишат в резултата в средата на полувремето след силен диагонален удар на Николай Генов, който срещна гредата. Малко по-късно новото „маестро“ в полузащитата Георги Иванов – Гонзо ознаменува превеса на ФК „Козаро“ и отбеляза първия си гол за ботевградчани след асистенция на Петър Станев. Футболистите на ФК „Ботев“ отговориха с опасен изстрел от пряк свободен удар, който бе отразен от вратаря на ФК „Козаро“ Любомир Любомиров.

Така до края на срещата ботевградчани успяха да затворят потстъпите към своята врата и в резултат на това се прибраха вкъщи с победа, която е чудесен тласък за отбора точно преди подновяването на ОГ София – Запад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *