Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Граждани не подали документи в Бюро по труда могат да ги подадат до 14 дни след отмяната на извънредното положение

Дирекция „Бюро по труда“ Ботевград излезе с важно съобщение: То гласи:

Уважаеми граждани!

Обръщаме Ви внимание, че съгласно чл. 355 от Наказателния кодекс в условията на въведено извънредно положение:

С ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ДО ПЕТ ГОДИНИ И ГЛОБА ОТ ДЕСЕТ ДО ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА се наказва лице, което наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората.

Напомняме Ви, че от 13.03.2020г. е обявено ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в цялата страна, което на този етап е валидно за периода до 13 април 2020г.

Една от мерките е спазване на задължителен карантинен срок от 14 дни от хората, пребивавали или преминали от рискови държави.

Дирекция „Бюро по труда” прилага всички мерки за недопускане разпространяването на вируса COVID – 19 при взаимодействие със съответните отговорни институции, в т.ч. поделенията на Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването. 

В допълнение Ви информираме, че съгласно въведените мерки във връзка с извънредното положение в страната, НОИ преустановява консултациите в приемните си и в тях няма да се допускат и лица, завърнали се от държави, в които има установени случаи на COVID-19.

НОИ информира на сайта си, че лицата, които по уважителни причини не са могли да подадат съответните документи, ще могат да ги подадат в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение.

НОИ предоставя консултации на единния телефонен номер 0 700 14 802 и актуална информация на сайта си www.noi.bg/newsbg/5873-covidnoi

От Ръководството

на ДБТ-Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *