Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изложба на рисунки на 10 деца от школата на Деничка Ангелова бе открита, по случай 1 юни

По повод Деня на детето, 1 юни, днес пред Исторически музей Ботевград бе открита изложба на детски рисунки на възпитаниците на Деничка Ангелова.

Празникът бе открит с поздравлително слово на Деси Иванова – екскурзовод в Исторически музей. „Скъпи деца, този празник вие го създадохте за нас, по този невероятно талантлив начин. Вашето творчество много ни радва. Смятам, че всяко едно от вас е толкова талантливо и искам да повярвате в таланта си, защото Вие го имате“.

Иванова отправи благодарност на Деничка Ангелова, която познаваме не само като художник, но и като поет. Ангелова е дълги години преподавател по математика. Иванова прочете едно от нейните стихотворения, свързано с морето и летящите пеперуди, т.е. с мечтите, които всеки един от нас има и които вярва, че някога някъде ще реализира.

В експозицията дне се включиха 10 деца с 19 творби. Исторически музей-Ботевград награди децата с благодарствена грамота по случай празника. „Музеят бе затворен заради пандемията. Днес имаме възможността да направим по-пъстър и весел музея“, каза още Деси Иванова.

Школата на Деничка Ангелова обучава своите възпитаници вече втора година. Тя се намира в сградата на бившето „Синьо небе“. Всяка година школата еализира по два проекта. Първият тази година бе наречен „Океан“. И неслучайно, защото след една седмица е Международният ден ан океана, сподели Ангелова.Проектът включва изработването на огромна инсталация на скелет на риба, покрит с боклуци, в занк на протест срещу замърсяването на океана. Инсталацията ще бъде включена в изложбата след една седмица.

1 коментар на “Изложба на рисунки на 10 деца от школата на Деничка Ангелова бе открита, по случай 1 юни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *