Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Гавалюгов: Ремонтните дейности на централната градска част ще започнат от следващата година

„До 10 дни ще бъде обявена процедура по избор на изпълнител за идеен проект на централната градска част на базата на одобрената концепция, която бяхме възложили миналата година”, заяви Иван Гавалюгов.

Концепцията бе представена през септември 2019 година, след което бе подложена на обществено обсъждане. „Тя е основата на идейния проект и технически работен проект за Етап 1, който включва пешеходната част на ул. „Гурко” до бул. „3-ти март” /до магазин „Фреш”/. Тази зона ще бъде с изготвен технически проект, което означава, че там след проектиране и предоставяне ще могат да започнат строително ремонтните дейности”, заяви градоначалникът.

„Планираме ремонтните дейности да започнат от следващата година с бюджета за 2021г., защото тази година нямаме такива предвидени средства. Ремонтът на централна градска част ще струва няколко милиона лева. Точна сума ще мога да кажа след като имаме изготвени проектите поне в идейна фаза”, допълни той.

Г-н Гавалюгов припомни, че тази година реконструкцията на парка ще бъде завършена. „Знаете, че 3 години инвестираме собствени средства в неговия ремонт. На практика ще можем средствата, които през предходните години сме отделяли за парка да ги насочим към други важни инфраструктурни проекти за Ботевград. Ремонтът на централната градска част е приоритет.  Със сигурност разчитаме и на национално финансиране. При всички положения, ако в следващия програмен период сме допустими за финансиране на градска среда, както големи общини са в момента, средствата ще бъдат насочени към централния площад на Ботевград. Дори и да не сме допустими ще започнем със собствени средства. Надявам се до другата година всички процедури по проектирането да бъдат завършени”, заключи кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *