Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фирма АПС Трейдинг дари ваучери за храна на стойност 18 000 лв

Дарение от 180 ваучера за храна по 100лв, на обща стойност от 18 000лв. получи днес Община Ботевград. Благородният жест направи местната фирма АПС Трейдинг ООД.

APS е създадена през 1995 г. в Италия. Компанията произвежда термични принтери, компоненти и принтиращи механизми и устройства за най-различни индустрии като финансовия сектор, здравната индустрия, автомобилостроенето и др. Някои се използват самостоятелно, а други се вграждат в устройства като POS-терминали, касови апарати, автомати за паркиране, бензинови колонки и др. Доставя за компании като Continental, Stoneridge, KFI Trading, Data Modul и др. APS има и десетки патенти в индустрията.

Дарението е предназначено за семейства, които отглеждат деца сираци и полусираци, както и за семейства, чийто трудоспособни членове са останали без работа след 13.03. вследствие на кризата с COVID 19.

Ваучерите бяха връчени на заместник кмета на Община Ботевград Борис Борисов от г-жа Десислава Петрова – HR мениджър на компанията. „Идеята дойде от всички работещи в компанията и бе безусловно подкрепена от г-н Визентини. Съпричастни сме със случващото в страната в резултат на кризата с коронавируса и решихме да помогнем на семейства с деца сираци от община Ботевград, като им осигурим ваучери за храна. Ние в АПС Трейдинг вярваме, че добрият бизнес е социално отговорен.“


Заместник кметът Борис Борисов благодари за огромното сърце на ръководството на АПС Трейдинг, за това което правят за община Ботевград и допълни, че Общината ще разчита и в бъдеще на тяхната помощ за съвместни инициативи. Изискана е информация от Дирекция Социално Подпомагане – гр.Ботевград за семействата с деца сираци и полусираци в община Ботевград и през следващата седмица ще бъде организирано поетапното раздаване на дарените ваучери за храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *