Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За 12-та поредна година се провеждат изпитите на PEARSON в Езиков център „Марконис“

Днес в 8:00ч. пред Езиков център „Марконис“ се събраха децата, които ще се явят на писмен и устен изпит на PEARSON. Всяка година десетки ученици на езиковата школа се сдобиват с международно-признати езикови сертификати от най-голямата образователна компания по английски език в света – PEARSON, които са с валидност за цял живот и са съобразени с класификацията на езиковите нива според Общоевропейската Езикова Рамка. Нивата са Pearson: Level 1, Level 2, Level 3, Level 4, Level 5 (PTE General) и Firstwords, Springboard, Quickmarch, Breakthrough (PTE Young Learners).

„Въпреки пандемията от коронавируса изпити в Езиков център „Марконис“ продължават да се провеждат. За дванадесета поредна година ще проведем изпита на PEARSON. Разликата тази година е, че броят на обучаваните за детските нива е по-нисък, но за мен е показателно колко е голям интересът към изпитите. Ще бъде доста трудно предвид условията, в които трябва да работим, но няма начин – това са световни и локални изисквания. Стандартно кампанията се провежда през месец март, но тогава бе обявена пандемията. Ние взехме решение да не провеждаме кампания и оставихме всичко в ръцете на родителите. Всички обучавани, които са записани за изпити тази година, те са 50% сравнение с тези от миналата година, са само и единствено благодарение на желанието на техните родители. Ние не сме карали и питали никого да участва. Самият факт, че има обучавани от всички нива отново за мен е много радващ“, сподели управителят д-р Николай Николов.

„Тази година обучаваните за изпитите на PEARSON са 28, а миналата година бяха 60. В един ден ще успеем да проведем и писмената и устната част. След няколко дни предстоят изпитите на Cambridge. Там кампанията за записването беше доста преди пандемията и имаме над 50 обучавани. За мен е много важно, че тези традиции продължават, защото те показват много сериозна успеваемост, когато се вземат изпитите. Много важно е, че тези изпити се провеждат и високите нива, защото благодарение на тези изпитни резултати нашите обучавани стават студенти в чужбина в престижни университети. Надяваме се и тази година да бъде така!“, допълни той.

„Изпитите се проверяват в Англия. В момента, в който запечатим изпитните материали те пътуват за Англий, това трябва да се случи в рамките на 24 часа. Ако не стане, изпитът се счита за невалиден. Изключително сериозни са мерките на сигурност. Подлежим на 24-часов контрол преди изпитната дата и след нея. Дори в момента можем да получим такава проверка. Все пак това са международни изпити и нещата са сериозни!“, каза д-р Николов.

Другият делегиран изпитващ бе г-жа Гергана Муховска. Тя пожела успех на всички.

Всички деца, ръководители и родители бяха с маски, а при влизане в сградата дезинфекцираха ръцете си с дезинфектант. Учениците бяха разпределени съгласно мерките за безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *