Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отборът на Козаро трети на футболен турнир в Банкя

Футболният отбор на Козаро (Ботевград) взе участие в турнир по минифутбол „Банкя рита“, провел се в дните 27 и 28 юни в Банкя. Ботевградският тим беляза участието си в надпреварата с успешно представяне, след като се нареди след най-добрите три тима.

Малшанс лиши тимът на Козаро от участие на финала, след като днес в полуфиналната среща ботевградчани загубиха с 2:4 от тима на Галактико, въпреки нелошата си игра. По пътя към полуфиналите отборът на Козаро постигна победи в групата срещу отборите на Райкомерс с 4:3 и Рендетата с 4:0. Най-тежкото препядствие пред отбора се яви на ¼ финалите, когато „оранжевите“ завършиха наравно 3:3 в редовното време срещу Борнарите. След изпълнение на наказателни удари обаче, ботевградчани продължиха напред след победа с 6:5.

  В турнира участие взеха 12 отбора, като принципът на провеждане бе идентичен с този на „KOZARO CUP 2020”. Отборите бяха разделени в 4 групи от по 3 тима, а напред в директни елиминации в зависимост от потоците си продължиха първите два отбора в групите. На 27 юни се проведоха срещите от груповата фаза, а днес (28 юни) останалите ¼ финални, ½ финални срещи както и финалът. Футболният турнир „Банкя рита“ бе спечелен от софийски представители в лицето на Люлин София, които надвиха Галактико във финала след изпълнение на дузпи при 1:1 в редовното време.

Победителите получиха шампионски ваучер за уикенд в Банско. При индивидуалните отличия, отборът на Козаро бе представен от своя капитан и играещ треньор Радослав Зарев, който грабна голмайсторския приз, след като със своите 10 гола се превърна в най-резултатния играч на турнира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *