Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ППМГ“Акад.проф.д-р Ас.Златаров“ тържествено ще посрещне първия учебен ден на 15-ти септември

Учебната 2020/2021 г. в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград ще бъде открита с празнична програма, която започва точно в 9.00 часа в двора училището.

Тържествено ще бъдат посрещнати новите ученици от 5-ти и 8-ми клас, които тази година са 135, разпределени в профили „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки“, „Природни науки“ и „Предприемачески“.

След дълга шестмесечна раздяла, вследствие на пандемията от COVID19, учениците отново ще влязат в класните стаи при спазване на всички противоепидемични мерки и по график.

Първият учебен час започва непосредствено след празничната програма за учениците от пети и осми клас; в 10:30 ч. – за шестокласници, седмокласници и деветокласници; в 11:30 ч. – за десетокласници и единадесетокласници; в 12:30 ч. – за абитуриентите от дванадесети клас.

ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград за поредна година доказа, че е едно от най-желаните и предпочитани български училища, като държавният план-прием бе преизпълнен. Златаровската гимнмазия посреща новата учебна година с 21 ученици повече от изминалата 2019/2020 г. и с тях общият брой на обучаемите е 569, разпределени в 23 паралелки.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *