Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тази неделя ФК „Козаро“ приема ОФК „Костенец“ в поредното си футболно предизвикателство

Отборът на ФК „Козаро“ ще има поредна важна мисия пред себе си. Ботевградчани се изправят срещу един от най-коравите си съперници в групата – отборът на ОФК „Костенец“, в неделя (11 октомври) от 16:00 ч. на помощното игрище „Герена“ в Ботевград. Двубоят ще бъде с важно значение и е сочен за един от най-интересните сблъсъци, част от 5-ия кръг на А ОФГ София – Изток. Двете страни имат абсолютно еднакви точкови показатели. И двата отбора са с по 7 пункта в сметката си и имат едно и също количество допуснати голове (5), като ботевградчани са с предимство в отбелязаните попадения – 12 спрямо 9. Именно това ги разделя и в таблицата, след като „козлите“ се намират на 3-то място, а ОФК „Костенец“ е на 4-ата позиция.

 Отборът на ФК „Козаро“ се намира на гребена на вълната след като през седмицата се разправи категорично с третодивизионния „Ботев“ (Ихтиман), побеждавайки го с 5:1 за Купата на АФЛ. В последната си изява в първенството на А ОФГ София – Изток, ботевградчани завършиха наравно 2:2 в местното дерби срещу ФК „Ракитин“ в много здрав сблъсък. За последно отборът на ОФК „Костенец“ победи с 4:0 „Мътивир“ (Ихтиман) и влиза със свежи сили в дербито на кръга.

 Сега пред възпитаниците на Любомир Божанков стои важна мисия. Тя ще покаже дали отборът му има сили да повтори чудесното си представяне и да се върне към победите, обезоръжавайки един от най-стабилните отбори в групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *