Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Финален щурм за ФК „Козаро“ му донесе победа над ФК „Левски“ (Долна баня) в голов спектакъл

Отборът на ФК „Козаро“ демонстрира бърза регенерация и отново захвана по победния път. Ботевградчани се наложиха с 4:2 над ФК „Левски“ (Долна баня) в двубой от 6 кръг на А ОФГ София – Изток. Победата не дойде никак лесно и въпреки че нервите бяха опънати до краен предел, все пак „козлите“ се добраха до успеха след силна акция в края на мача. Двубоят започна мечтано за ФК „Козаро“, които до 20-ата минута си осигуриха комфортен аванс от два гола. Първо Мартин Методиев се позиционира добре и реализира от близка дистанция. След това Анатоли Димитров увеличи преднината на своя отбор, разписвайки се с хубав удар от границата на наказателното поле – 2:0. Последваха равностойни минути, в които никой от двата тима не взе превес и закономерно полувремето завърши без промяна на цифрите.

След подновяването на играта отборът на ФК „Левски“ (Долна баня) бе на косъм от сериозен подвиг. Гостите възстановиха равенството след два бързи гола във вратата на техния съперник, а с това официално интригата бе „възродена“. Двубоят отиваше към равенство, когато тимът на ФК „Козаро“ поднесе от своята запазена марка. Ботевградчани превключиха предавката и след силен финален щурм се добрата до успеха. В заключителните минути от мача Радослав Зарев изведе Светослав Косаков, който реализира за 3:2. Крайното 4:2 бе фиксирано от Пламен Спиров, който бе на точното място в точното време.

В следващия 7 кръг отборът на ФК „Козаро“ почива. Това означава, че ботевградчани ще играят на 1 ноември при поредното си домакинство. Този път, в мач от 8 кръг на шампионата, ФК „Козаро“ приема ФК „Спортист“ (Нови хан) от 16:00 ч. в Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *