Общо 60 са заболелите от COVID 19 в община Ботевград, от тях 8 са новите случаи

Осем нови случаи на заразени с коронавирус в община Ботевград, са регистрирани в Националната информационна система. Това съобщи за botevgrad.news Стефка Граматикова – Секретар на община Ботевград. Новите случаи са регистрирани от събота (17 октомври) насам. Ден преди това бяха регистрирани 14 нови случая през месеца.

Към момента броят на активните заразени с COVID 19 от общината е общо 20. От тях един е хоспитализиран, а останалите са на домашно лечение.

Статистиката сочи, че заболелите от коронавирус през октомври са 11 от Ботевград и 9 от Трудовец. По полов признак 8 са жени и 12 са мъже, като възрастовия диапазаон обхваща заразени от 34 до 71 години.

По повод случая на заразената учителка в Детска градина „Слънце“, г-жа Граматикова обясни, че тя се намира под карантина извън пределите на община Ботевград. Още в събота Община Ботевград е изпълнила указанията на Районната здравна инспекция – София област, като двете лелички и двете учителки заедно с цялата група в детската градина, са изолирани под карантина.

В национален мащан 1024 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за изминалото денонощие. През последните 24 часа са направени 4406 PCR теста. Доказаните случаи на новия коронавирус в България са общо 30527. От тях 12366 са активни. Излекуваните лица са 17153. През последното денонощие са регистрирани 210 от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.