Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общината е поставила 44 нови пътни знаци, продължава обновяването на пешеходни пътеки

По повод предстоящия зимен период, в Общински съвет – Ботевград бе представена информация за за готовността на Община Ботевград за работа при зимни условия. В тази връзка е била проведена среща с всички кметове и кметски наместници в общината на 15.10.2020г. , като са направени обходи по всички общински пътища за оглед на тяхното състояние.

Общинската пътна мрежа, която общината трябва целогодишно да поддържа проходима за движение на всякакъв вид ППС до населените места е – 61,5 км и по която се покрива от транспортната схема. Дейността по лятната им поддръжка се състои в частично изкърпване на отделни участъци от настилката, почистване от храсти и отводнителни окопи за осигуряване безопасното движение на МПС и подготовка за зимни условия. В общината предстои довършване на изкърпване на пътищата с.Новачене – с.Боженица. разклон м.Ръждавец“ – с.Липница. с.Новачене – с.Гурково- местност „Бабина“, с.Радотина – с.Кравео. Продължава ремонта на трошено­каменните настилки по пътищата към махалите в селата Радотина, Рашково, Краево, Гурково и Новачене.

Почистване на храстовидна растителност със собствени средства се извърши по всички общински пътища, посредством „мулчер“ от ОП „БКС“ за осигуряване на видимост и обезопазяване на движението. Изкърпени са и всички водопроводни аварии на 90% . Продължава пребоядисането на всички пешеходните пътеки на основни улици вобщината.

Поставени са нови пътни знаци – 44 броя в Ботевград, а във връзка с възникнала необходимост от регулиране на движението по улиците на селата Радотина, Рашково и Литаково поради пренасоченото от АПИ излизащо движение на главен път III – 161 Люти Дол – Ботевград третокласен републикански път/ в с. Радотина, с. Рашково , с Лтаково. По внесена докалдна от кмета на с. Новачене за пропадаща настилка на мостово съоражение са взети мерки за изготвяне на обход и са поръчани 12бр. знаци за регулиране на движението с обходен маршрут.

Зимното поддържане на улиците в Ботевград и вилните зони Зелин, Чеканица и малките села ще се извършва от ОП ”БКС”. За големите села от общината почистването ще бъде отганизирано от кметовете, а общинската пътна мрежа е в процедура по ЗОП за избор на изпълнители. С избраните фирми ще се подпишат съответните договори. Същите ще отговарят за необходимата техника и периодично доставяне на необходимите инертни материали за опесъчаване на ОПМ. Финансирането на поддръжката на общинската пътна мрежа се осъществява от МРРБ, за което предстои да се получат в общината определените целеви средства за зимно поддържане. Поддържане на отсечките от републиканската пътна мрежа в границите на Ботевград (Път Е-79 и Път Е-83) се осъществява съвместно с Областно пътно управление по подписан споразумителен протокол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *