Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Приемен кабинет в МБАЛ-Ботевград ще прави бързи тестове за COVID 19. Ще бъдат разкрити още 18 легла за болни

Предвижда се разкриване на допълнителни легла с болни пациенти от коронавирус в МБАЛ-Ботевград. По този повод кметът Иван Гавалюгов е провел разговори с д-р Иван Багелейски, в.и.д управител на МБАЛ, да се предвидят до 18 легла допълнително в едно от отделенията за настаняване.

До скоро Окръжна болница „Св. Анна“ настаняваше пациенти от София област, но тя изчерпа капацитета си. „В момента създаваме организация и създаваме необходимата инфраструктура, така че още на входа на болницата на партерния етаж да могат да се извършват предварителни тестове на пациенти, които имат симптоми и ще бъдат настанявани в лечебното заведение. Приемният кабинет ще започне да функционира още следващата седмица“, увери кметът на общината в петък – 6 ноември.

 На този етап Община Ботевград не предвижда други допълнителни мерки относно корона кризата освен тези , които е въвела държавата като цяло, издадени със заповед на министъра на здравеопазването – проф. д-р Костадин Ангелов. Това съобщи кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов. Във вторник през изминалата седмица бе проведен Общински кризисен щаб, на който кметът Иван Гавалюгов е обсъдил с кметовете по населени места ситуацията. „Всеки от нас е потенциален и вероятен носител на заразата на COVID 19.  Дори да нямаме симптоми, това не означава, че не можем да заразяваме с вируса“, каза той.  Гавалюгов съобщи, че в общинската болница 12- те легла в Ковид отделението вече са запълнени, където са настанени пациенти с по-леки и средни усложнения и симптоми на заболяването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *