Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Досев от АПИ е дал обещание да бъде положена маркировка на пътя Ботевград-Врачеш

Преди около 13 дни кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов е провел разговор с Иван Досев, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ , който е поел ангажимент най-късно в  първата седмица на месец ноември да започне полагане на хоризонтална пътна маркировка в участъка от „Розите“ до вход -изхода на село Врачеш. На този етап са били забелязани само служители на Областно пътно управление. Това стана ясно в петък, на редовния брифинг на градоначалника с медиите.

Кметът Гавалюгов изрази надежда, че в рамките на първата половина на месец ноември ангажиментът ще бъде изпълнен. Той съобщи, че жителите на село Врачеш са в протестна готовност да затворят републиканския път в този участък. Гавалюгов припомни, че този ангажимент бе поет още през лятото от самия Иван Досев.

“Имам конкретна информация, че служители на Областно пътно управление са предприели някакви действия – измерват и правят някакви изчисления. Нека да им дадем толеранс още една седмица, така че другата седмица маркировката да бъде положена. Ако това нещо не се случи, аз лично ще имам  обаждане и разговор с представители на АПИ, за да проверя защо не е изпълнен наскоро поетия ангажимент. Навлизаме в зимния сезон, очаква се тъмнина през по-голяма част от денонощието, а този участък е без осветление и без мантинели. Безопасността по никакъв начин не е осигурена и гарантирана“, заяви кметът Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *