Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан загуби от Черноморец след продължение

Балкан загуби първото си домакинство за сезон 2020/21 в Националната баскетболна лига. Без половината от титулярите си тимът на Йовица Арсич загуби от Черноморец със 79-87 след оспорван мач, завършил след продължение и сериозни кадрови проблеми. Ботевградчани играха със 7 души като заради здравословни проблеми срещата пропуснаха Митко Димитров, Денислав Вутев, Станимир Маринов, Марин Маринов и Здравко Христов. Дебют направи новото попълнение сръбският център Дарко Балабан. Мачът беше излъчен на живо в YouTube и в ефира на Кабелната Телевизия Ботевград. За първи път мач, предаван чрез системата Киймоушън, бе с коментар, като сещата от “Арена Ботевград” коментира утвърденият спортен журналист от Ботевград Петър Наков. 

 В събота от 19:00 часа Балкан приема Берое в отложен мач от 3 кръг на НБЛ. 

Мачът започна слабо за Балкан с няколко грешки като съперникът поведе със 7-2 в първите минути на срещата. Постепенно нашите подобриха играха и изравниха за 9-9. До края разликата в полза на домакините се запази и след първия период българският шампион имаше най-голяма аванс от 4 точки при 21-17. Балкан се задържа напред дълго време във втората част, а гостите обърнаха в края на периода на няколко пъти. Добра стрелба от далече на Божидар Аврамов, който вкара две тройки поред, върна аванс на “зелените”. До почивката Евгени Хаджирусев успя да стопи пасива на своите само на точка за 36-35. През първите 20 минути Балкан имаше цели 7 грешки срещу само 3 на съперника, а най-голямата разлика беше 4 точки в полза на ботевградчани до момента.

Оспорвано започна и второто полувреме с няколко равенства. Тройка на Коев изведе отново Черноморец напред за 42-45. Малко след това след кош и фаул на Минков и Ейджи ботевградчани се върнаха напред в резултата за 47-45, 4 минути след началото на третата. Съперникът върна интригата отново и след два пропуска на Тауан Ейджи от тройката гостите излязоха с 3 напред при 47-50. Капитанът Константин Коев вкара трета тройка не след дълго, за да покачи още повече аванса на бургазлии и да им даде самочувствие за нов подем. Най-голямата разлика в този момент стигна 6 точки при 50-56. Домакините изпуснаха няколко поредни атаки и позволиха на Черноморец да запази актив от 2 точки след 30 минути при 54-56. 

Балкан започна силно последната част със серия 6-0 за 2 минути игра. Коев обаче продължи да бележи от тройката, за да намали отново на 1 при 60-59. И двата тима бележеха трудно бележеха, като “зелените” имаха лек аванс от 2,3 точки. Болдуин вкара 17-тата си точка за да изравни за пореден път за 63-63, 4 минути преди края на мача. Забивка на Балабан изведе Балкан напред за 65-63. Бургазлии изпуснаха в ответната атака, както и нашите, а нова тройка на Болдуин отново върна водачеството на гостите за 65-66. Крис Минков възстанови предимството на Балкан при оставащи 2 минути. Тройка на Хаджирусев със сирената обаче върна надеждите на гостите. Тауан Ейджи вкара в ответната атака за 69-69. Аврамов пропусна на пробив, но бе фаулиран от Милидрагович, за който това бе пети фаул. Аврамов вкара и двата за 71-69. Двата тима пропуснаха да отбележат в следващите нападения и Васил Евтимов взе таймаут 16 секунди преди крайната сирена. Гостите получиха и нов таймаут заради неспазване на определеното времетраене за прекъсване. Балкан изпусна гарда Болдуин да вкара на пробив, за да се стигне до равенство в решителен момент 11 секунди преди финала, 71-71. Божо Аврамов имаше възможност да реши изхода, но пропусна от тройката и мачът отиде в продължение. 

Черноморец започна със серия 6-0 допълнителното време и последва незабавен таймаут за Йовица Арсич. След него Арвин вкара за 71-79, за да направи 8 аванса на съперника. Ейджи вкара първия кош на “зелените” след асистенция на Аврамов за 73-79, 2 минути преди края. Аврамов пропусна тройка на бърза атака, а Кендеров бе фаулиран в ответната атака. За втори път в края Бургас направи аванса си 8 в допълнителното време за 75-83. За кратко нашите свалиха на 6, но до края гостите удържаха успеха си. 

Черноморец отбеляза цели 19 точки в следствие от грешки на Балкан. Нашите допуснаха 11 през първото и 5 през второто полувреме. 

Най-резултатен за Балкан с 25 точки и 13 борби бе Тауан Ейджи. По 12 имаха Давонтей Джордан (+7 асистенции и 7 борби) и Божидар Аврамов, който игра цели 42 минути в срещата. Крис Минков завърши с 11 точки и 6 борби. 

За Черноморец най-много 24 точки и 9 борби имаше Дианте Балдвуин. Капитанът Константин Коев вкара 17 точки с 9 борби и 7 асистенции. Евгени Хаджирусев реализира 15 за успеха с 5 борби, а  с 14 точки и 8 борби завърши Марвин Смит. Центърът Милодрагич остави на сметката си 10 точки и 7 борби.

Пълна статистика от мача Балкан – Черноморец. 

Източник: balkan-botevgrad.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *