Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

4 доктора и 7 медицински сестри са заразени в болницата в Ботевград. Още 100 теста е предоставила общината.

„За момента ситуацията с COVID-19 в МБАЛ Ботевград е под контрол“, това каза кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, основавайки се на разговори с д-р Иван Багелейски, управител на болницата.

„COVID отделението, в което има 12 легла е запълнено. Планира се разкриване на допълнителни легла, както са инструкциите на Министерството на здравеопазването. Определено може да се каже, че в болницата нещата са под контрол. Недостиг на лекари и медицински сестри се изпитва, както в нацинолен мащаб, така и на местно ниво. Заразени са 4 доктора и 7 медицински сестри от местното болничното заведение“, заяви кметът.

Г-н Гавалюгов каза, че новоизграденият диагностичен кабинет за предварително тестване на пациенти, които подлежат на хоспитализация в МБАЛ Ботевград, ще започне да функционира най-вероятно в понеделиник – 16 ноември. Той се намира на партерния етаж.

Общината закупи допълнително 100 „бързи“ тестове по молба на управителя на болницата, с които да бъде подпомогната дейността на МБАЛ Ботевград. Те ще послужат за тестване най-вече на медицинския персонал, но и на някои пациенти“, допълни градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *