Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дамян Маринов: Включен бях в листата на ПП МИР като общественик, а не толкова като член на ПП ГЕРБ

Новоизбраният председател на ПП ГЕРБ в община Ботевград Дамян Маринов, който встъпи на поста на 20 номеври 2020г /петък/, днес даде брифинг за местните медии. На поставените въпроси, той отговори по следния начин:

Как се стигна до решението да бъдете избран начело на  общинската структура на ПП ГЕРБ В Ботевград?

Това решение идва от Изпълнителната комисия на партията, не от местно ниво. Отговор на този въпрос по-скоро трябва да се търси от ръководството на партията. Избран съм временно на поста.

Защо поискаха смяна на общинското ръководство?

Основната причина е, че желанието на Изпълнителната комисия е подобряване на структурата в община Ботевград и по-ползотворна работа. Това се изразява в привличане на нови млади хора. Всеки, който желае да се присъедини към нас, може да заповяда в нашия офис, да сподели своя проблем или своя идея за развитието на нашата община.

Тъй като бяхте избран за общински съветник от листата на ПП МИР, от която е избран и кмета на Ботевград, обсъдихте ли с него и с ръководителя на групата на ПП МИР намерението си да застанете начело на ПП ГЕРБ?

Уведомил съм ги, но не съм искал разрешение от тяхна страна, поради факта, че съм излязъл втория си мандат като общински съветник от друга листа. Основната идея бе в нея  да бъдат  включени хора-общественици, които предния и този мандат сме показали, че мислят за общината и за проблемите в нея. Първият мандат бях избран с преференциален вот от ПП ГЕРБ. На местните избори през 2019 г отново получих голям брой преференциални гласове от ПП МИР, което показа, че през годините съм работил по правилния начин и хората са ми дали положителна оценка.

Не е тайна, че сте имал разногласия с предходния председател на ПП ГЕРБ – Мартин Тинчев. В какво се изразяваха те?

Несходство във вижданията ни по важни и наболели въпроси на Ботевград.

Какво считате, че трябва непременно да се промени в работата на партията на местно ниво?

Непременно трябва да имаме по-добро взаимодействие между хората, общината и държавата. Това нещо го е имало в някаква степен, но считам, че трябва да се доразвива и да се работи в тази насока. Ще потърся всички стари членове на ГЕРБ, от самото й създаване и ще ги поканя отново да се присъединят към нас.

Какви неотложни действия ще предприемете като лидер?

Ще проведем среща на ръководството с общинските съветници на ПП ГЕРБ и да се запознаем  с техните виждания. Поканил съм всеки, който има желание да работи с нас за благото на хората и общината. Който няма желание, това е лично негово решение. Моята политика ще бъде обърната към позитивни действия, не към реваншизъм.

Вие бяхте издигнат за общински съветник от ПП МИР, чиито председател Симеон Славчев е ляво мислещ човек , близък до средите на БСП, той е бивш член на БСП. Не считате  ли, че Вие като член на дясна партия, сте поставен в прецедентна и абсурда ситуация?

Ще отговоря на въпроса с въпрос. Колко човека от листата са членове на ПП МИР? Нито един! Пак казвам, в листата сме се включили повече хора с гражданска позиция в една или друга сфера, хора общественици. Това бе обяснено още в предизборната кампания през 2019 г. Още повече законът задължава да излезеш на избори под някаква форма. Кметът и останалите съветници  това са избрали като независима форма и използват платформата на ПП МИР, но не са толкова с техните разбирания. Ние като листа сме се водили само и единствено от проблемите на община Ботевград и проблемите на хората. По време на предизборната кампания бе обяснено, че аз съм от ПП ГЕРБ.

От какво е продиктувано желанието Ви да напуснете групата на ПП МИР в Общински съвет?

Така смятам, че  е най-правилно и редно. Намерението ми е да  изляза като независим съветник, за да няма спекулации от коя листа и от коя партия съм. Член съм на ПП ГЕРБ още от 2015г, когато започнах да се занимавам с обществена дейност. Не съм прекъсвал членство в нея и ще продължа да бъда нейн член.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *