Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първи сняг: Община Ботевград и Кметствата осигуряват снегопочистване

През изминалата нощ падна първият за предстоящия зимен период сняг.

Община Ботевград взима своевременни мерки за осигуряване на достъп до населените места на територията на общината. Поради обстоятелството, че все още няма избран изпълнител за снегопочистването, в момента местни фирми се отзовават да поемат тази дейност. Община Ботевград е обявила за трети път обществена поръчка.

Фирма „Микра“ мобилизира две машини за почистване на пътя в посока Липница-Боженища-Елов дол. В селата Краево, Рашково и Радотина почиства един трактор на местна фирма, за да може тази сутрин да бъде доставен хляба до най-отдалечените места, съобщи зам.кмета Цветелин Цветков. По думите му в рамките на деня общината ще вземе решение как ще бъде извършено опесъчаването.

Във с. Врачеш още рано сутрин в 6.00ч фирма „Георги Гетов“ почиства с един трактор и един багер. „В момента нямаме нужда от почистване на всички улици, повечето от тях са проходими“, съобщи кметът – инж. Марин Бончовски.

В с. Трудовец са предприети мерки от рано сутрин – изчистени са горния край и вилна зона „Лозята“. Кметството има сключен договор с две фирми за снегопочистване, който се сключва всяка година. В горния край и във вилната зона тази зима ще почиства улиците фирма „ТИ ЕМ 2014“ ЕООД, а в долния край – „Ади Ми 2003″ООД.

В с.Литаково пътищата са проходими и няма затруднения с достъпа до търговските обекти.

Да припомним, че на територията на община Ботевград преминава републиканска пътна мрежа, която се почиства от фирмата на Румен Романов – с. Скравена. Това са пътните участъци III-161 Ботевград-Литаково-Рашково, Витиня-Ботевград-Копяновец, Чуклето-Малините-Витинска река и отсечката Ботевград-Трудовец-Ябланица.

1 коментар на “Първи сняг: Община Ботевград и Кметствата осигуряват снегопочистване

  1. Общината защо не се обърне към външните фирми, които изпълняват обществените поръчки 5 години? Редно ли е комисионерът Цветков пак да се моли на местните фирми да спасяват положението?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *