Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Последните 5 ваксини срещу коронавирус бяха поставени днес в МБАЛ-Ботевград

Последните 5 ваксини от препарата на Pfizer бяха поставени на медински лица днес в МБАЛ-Ботевград. Имунизирането започна в 11.00ч в Реанимацията на общинската болница, съобщиха за botevgrad.news. Временно изпълняващият слъжноста „Управител на МБАЛ“ ЕООД-Ботевград“ д-р Иван Багелейски е информирал кмета на общината Иван Гавалюгов вчера, че има свободни 20 ваксини и е отправил апел фармацвети или други медицински лица, които желаят да се ваксинират , да заповядат в лечебното заведение. Това съобщи днес кметът Гавалюгов.

Както по-рано съобщихме на 5 януари РЗИ-София област предостави 40 ваксини на общинската болница, предназначени само за медицински лица. Имунизация са направили както няколко лекари и медицински персонал, така и лични лекари. Да припомним, че ваксинирането срещу COVID 19 е доброволно.

 В края на следващата седмица ще приключи имунизационната кампания, която обхваща медиците. По същото време трябва да започне и вторият етап, в който попадат педагозите и хората от домовете за възрастни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *