Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР:Разкрити престъпления и нарушения на пътя

Около 7.30 часа на 10 януари жителка на Самоков сигнализирала в полицията, че около 6.30 часа същия ден, пред входа на храм в града, е била нападната от непознат мъж, който започнал да я души и да й отправя заплахи за живота, ако продължава да се съпротивлява. Жената успяла да отблъсне нападателя, който избягал. След незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите установили извършителя на престъплението. Криминално проявеният и осъждан самоковец е обявен за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Междувременно служители на РУ-Самоков установиха самоличността и на 45-годишен местен жител, нанесъл удари по гърба на служителка в тото пункт. Около 16.50 часа на 10 януари потърпевшата съобщила, че мъжът я е ударил след направена забележка за поставяне на предпазна маска. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура. Работата продължава.

В РУ-Ботевград била образувана проверка във връзка с постъпил сигнал от общинската дирекция „Сигурност и обществен ред“, че около 17 часа на 18 декември м.г. два кросови мотоциклета са се движили по пешеходната зона в централната градска част. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия полицейските служители установили водачите на мощните машини- двама младежи на 18 и 20 години от с. Врачеш. В снетите им сведения те са направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

В хода на полицейска операция за установяване на нарушения на противоепидемичните мерки, на 8 януари служители на РУ-Елин Пелин и РЗИ извършили проверка на ресторант в с. Чурек. В заведението били установени клиенти с консумация. На наемателя на заведението е съставен акт. По случая е регистрирана преписка.

Идентична полицейска операция, включваща проверки на заведения за хранене и развлечения, е проведена същия ден и от служители на РУ-Самоков. В бистро в града било установено предлагане на храна и напитки на двама посетители, в нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването. Съставен е акт по Закона за здравето.

Петима шофьори в нетрезво състояние попаднаха в полицейския арест.

РУ-Самоков: Около 7.25 часа на 8 януари, в курорта Боровец, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди А4″, управляван от самоковец. 45-годишният водач бил тестван с дрегер, който отчел 0.81 промила алкохол. От извършените справки се установило, че мъжът шофира в изпитателния срок на влязла в сила присъда за същото престъпление. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.2 от НК.

Около 0.50 часа на 11 януари, на бул. „Искър“, полицейски екип спрял и проверил лек автомобил „Фиат Пунто“. 20-годишният самоковец зад волана бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.48 промила алкохол в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Ихтиман: Около 12.20 часа на 9 януари, на третокласен път в посока с. Живково, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Пежо 206″, управляван от столичанин. 27-годишният водач бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.45 промила алкохол в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Сливница: Около 20.40 часа на 9 януари автоптарул спрял за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от местен жител. 36-годишният водач бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 2.00 промила алкохол в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Ботевград: Около 17.50 часа на 10 януари, в с. Врачеш, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Ленд Ровър“, управляван от жител на селото. 60-годишният водач бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.32 промила алкохол в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Пътни инциденти:

Около 17.20 часа на 9 януари в РУ-Ихтиман постъпил сигнал, че лек автомобил „Фолксваген“ е самокатастрофирал в метална ограда на бензиностанция. При извършения оглед, в автомобила е открита и иззета въздушна пушка с оптичен прибор и 19 боеприпаса. Водачът е пътникът са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 17.15 часа на 9 януари в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал за пътен инцидент на бул. „София“. При огледа на място е установено, че са катастрофирали леки автомобили „Пежо 206″ и „Мерцедес“. Водачът на първия е прегледан в болнично заведение и освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *