Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

17 дрифтове-17 глоби по 3 хил. лв през 2020г в Ботевград

dav

Седемнадесет административни актове са съставени за дрифтове през 2020г от РУ на МВР в Ботевград. Глобата за екстремното шофиране е до 3 000 лв и отнемане Свидетелството за правоуправление за срок от една година.

Това съобщи Ст.инспектор Теодор Бочев по повод  поставени въпроси на общинската сесия миналия четвъртък по време на приемане на информация за дейността на местното РУ на МВР. Информацията бе приета с гласовете на всички присъстващи 27 общински съветници.

Въпроси към инспектора бяха поставени от няколко общински съветници. Първите бяха от общинският съветник от БСП д-р Марияна Горгачева- председател на Постоянната комисия „Местно самоуправление и законност“. Тя попита как полицията работи за предотвратяване на среднощни гонки по улиците, за недопускане зад волана на неправоспособни водачи, какъв контрол осъществява Районното управление срещу незаконния добив на дърва и т.н. Въпросите постави общинският съветник от БСП д-р Марияна Горгачева- председател на Постоянната комисия „Местно самоуправление и законност“.

Ст.инсп. Бочев съобщи, че заловените за миналата година неправоспособни водачи са 130, употребилите алкохол и наркотични вещества са 60. „Единствената превенция срещу тези нарушения за засега е санкциониране на момента и безкомпромисност“, заяви инспекторът. На следващия въпрос той обяви, че общо 10 нарушители, добили незаконно дървесина през 2020г са заловени и санкционирани. Основно са превозвали дървесината с каруци, обясни Бочев.  Относно шофирането под влияние на наркотични вещества той посочи, че проверки се осъществяват не само в диапазона на спортната зала и ж.к Саранск, но и на територията на целия град и селата. Основно проверките се осъществяват през нощта.

Въпроси от името на Постоянната комисия „Бюджет и финанси“ към старши инспектора постави общинският съветник Цветан Цолов от ПП МИР. Той попита какво е полицейското присъствие в централната градска част и в Градския парк в тъмната част на денонощието и колко патрула са предвидени за тази дейност. Ст.инспектор Бочев обясни, че колегите му работят на 12-часова смяна  – от 7.00 до 19.00ч и от 19.00ч до 7.00ч. , като патрулът е един, който отговаря не само за централната част на Ботевград, но и за цялата община. В по-натоварените дни се пуска втори патрул, например през уикенда.

Независимият съветник Дамян Маринов, председател на Комисията по обществен ред и сигурност  направи предложение РУ на МВР, съвместно с дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Ботевград да извърши оглед на пътя Ботевград-Мездра, който включва Литаково, Радотина и Рашково и да постави необходимостта от маркировка, пътни знаци и осветление. Маринов добави да бъде изготвено предложение от кмета на община Ботевград за изпълнение. Ст.инсп. Теодор Бочев прие така направеното предложение от Маринов.

Общинският съветник от МК ДИБО Любчо Василев подчерта, че в РУ-Ботевград не достига състав. Той изрази мнение, че на много места пътното платно в Ботевград трябва да се маркира разделително с две ленти  – особено на кръстовищата , където има светофари. Неговият колега Георги Георгиев заяви, че са видими положителните действия на полицията в Ботевград през последните години. Георгиев също акцентира върху недостига на кадри в управлението, но посочи, че това не зависи нито от общинското ръководство, нито от ръководството на полицията в Ботевград.

1 коментар на “17 дрифтове-17 глоби по 3 хил. лв през 2020г в Ботевград

  1. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is important and everything.
    Nevertheless think of if you added some great pictures
    or videos to give your posts more, „pop“!
    Your content is excellent but with images and
    videos, this website could definitely be one of the very best in its field.
    Excellent blog! 0mniartist asmr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *