40-годишният Г.Г. е привлечен като обвиняем за смъртта на д-р Десислав Делчев. Упрвлявал е джипа с 3 промила.

Окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем и задържа за 72 часа шофьорът Г.Г. с над 3 промила алкохол в кръвта, който уби д-р Делчев от Врачеш при катастрофа, съобщиха от държавното обвинение. 

40-годишният има 19 наказателни постановления на Закона за движение по пътищата за няколко години, като при три от тях са за шофиране със 1,2 алкохол в кръвта. Обясниха на брифинг окръжният прокурор на София Наталия Николова и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Спасов.

На 4.03.2021 г. на второкласен път в посока от село Врачеш, Софийска област, към Ботевград, при управление на лек кола 42-годишният Г.Г. нарушил правилата на Закона за движение по пътищата. От събраните до момента доказателства катастрофата е станала след опит за изпреварване на два автомобила и последвал удар в крайпътно дърво.

В резултат на ПТП е причинена по непредпазливост смъртта на 44-годишния Д.Д.

По делото са извършени неотложни процесуално-следствени действия от разследващ полицай при ОД МВР-София – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Назначени са и няколко вида експертизи.

Г.Г. е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор от ОП-София. Предстои в съда да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Източник: monitor.bg

1 thought on “40-годишният Г.Г. е привлечен като обвиняем за смъртта на д-р Десислав Делчев. Упрвлявал е джипа с 3 промила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *