Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трима шахматисти от клуб „Балканъ“ Ботевград участваха в Международен турнир в Перник

Галин Иванов, Борис Борисов и ученичката Елица Якимова от клуб по шахмат „Балканъ“ Ботевград участваха в Международния турнир по шахмат, който ще се състоя в Двореца на културата – град Перник. В него взеха участие общо 130 шахматисти от 6 страни, като на него присъстваха националните шампиони във всички възрастови категории на мъже и жени – 6 международни гросмайстора и 10 майстора. Турнирът се проведе в 3 зали. Откриването извършиха кмета на Перник – Станислав Владимиров и министър Кирил Ананиев.

“ Това бе най-силният шахматен турнир по ускорен шах, организиран в последните години в България от най-висока категория“, сподели треньорът на ботевградския клуб Галин Иванов.

Още на второто си участие Елица Якимова завоюва 2 победи и остана само на 1 точка от границата 3 точки за придобиване на международен рейтинг.

Вторият участник Борис Борисов спечели 3 точки и успя да придобие международен рейтинг.

Капитанът Галин Иванов събра 3,5 точки, класирайки се в първата половина на таблицата и също печелейки международен рейтинг и с право на участие на турнири в чужбина.И това без никаква подготовка и без тренировки вече 5 месеца поради липса на помещение.

Турнирът бе спечелен от шампиона на страната – Мартин Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *