Кандидатът за народен представител от БСП Александър Манолов се срещна с избиратели от Скравена и Новачене

Кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ Александър Манолов се срещна с избиратели и симпатизанти в селата Скравена и Новачене. Пред тях той изтъкна,че след изборите на 4 април България най-вероятно ще се управлява отново от коалиционно правителство. „Високата избирателна активност намалява броя на партиите, които ще влезнат в парламента. Затова е важно хората да излезнат да гласуват, за да може не купеният вот да определя съдбата на народа ни“. По думите му БСП е стреми поне към 90 депутати в парламента.

1 млрд и 300 милиона лева ще са необходими на година, за да могат да бъдат увеличени пенсиите, каза Манолов и добави, че БСП знаеоткъде да дойдат средствата. „Днешните упарвляващи не могат да извадят тези пари, защото са малко работещите и най-вече те са с ниски заплати, милиони хора се осигуряват на минималната заплата, има сив сектор:, каза той. Според Манолов БСП няма да отстъпи със своите програмни ангажименти при съставяне на правителтво в поне 5 сектора-

Здравеопазване – то не е стока. Болниците ще бъдат лечебни заведения, а не търговски дружества. Да бъдат осигурени безплатни лекарства за деца до 14г, намаляване ан ДДС върху лексрствата на 9%, мораториум върху продажбата на държавните и общински дружества.

Социална политика – безплатни детски градини и ясли, за работещите родители – необлагаем минимум от 500 лв месечно за всяко дете (ненавършило 18г), увеличаване размера на майчинството през втората година от 380 на 650 лв през 2021г, преизчисляване на всички пенсии и увеличавнето им от 20 до 30%

Образование – един учебник по предмет за всеки клас в цялата страна, безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас, ежегодно чвеличение на учителските заплати, прекратяване подмяната на българската култура и история в учебниците и др,

Икономика- подкрепа за родно производство, финансво щит за малките и средни предприятия, програма за съучастие на държавата в микро-малки и средни пердприятия за нови предприемачи и др.

Финанси – намаляване ставките на ДДС за храни и лекарства, въвеждане на семейно подоходно облагане с което 755 946 семейства ще плащат по-ниски данъци, премахване на плоския данък и въвеждане на прогресично подоходно облагане, фискална децентрализация на общините и др.

Според народния представител, ако спечелилата изборите партия не съумее да състави коалиционно правителство, президентът назначава служебно правителство. По думите му в Белгия 3 г не могат да създадат правителство и допълни, че политиката е изкуство на възможното. Манолов заяви, че не е оптимист , че след 4 април ще има съставено правителство.

Александър Манолов е роден и живее в град Своге, където е общински съветник от 2007 г до сега. Главен експерт е в Общопартийната контролна комисия на БСП и втори мандат председател на Областния съвет на БСП-София областПо образование е бакалавър по „Счетоводство и контрол“ и магистър „Корпоративен бизнес и управление“. В кандидатската листа на 26 МИР е номер 4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 thought on “Кандидатът за народен представител от БСП Александър Манолов се срещна с избиратели от Скравена и Новачене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.