Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна турнирът в памет на футболната легенда Васил Редовски

Днес на стадион „Хр. Ботев“ от 9.30ч бе открит детски турнир “REDOVSKI CUP 2021”, в който участват деца, родени след 2009 година. В състезанието ще се срещнат 8 футболни формации, разделени в две предварителни групи. Съдии на турнира са Димитър Томов и Николай Николов. Официален гост от Български футболен съюз е Евгени Гергов – секретар на ОС на БФС. Наградният фонд – купи и медал за призьорите, са осигурени от БФС.

Церемонията по откриването направи президентът на ФК“Балкан 1929″ Иван Редовски. „Радвам се, че в Ботевград за първи път се организира такъв детски турнир, с такива мащаби на стадион „Христо Ботев“. Радвам се, че на нашия стадион кипи живот, радвам се да видя толкова млади футболисти, които са жадни за успехи“, каза Редовски.

Президентът на ФК“Балкан 1929″ изрази благодарност към отборите-участници за това, че са откликнали на поканата, да се включат в спортната надпревара. Той им пожела здраве, късмет и много успехи. Към децата той се обърна с думите „Преследвайте мечтите си и се трудете, за да станете един ден като вашите идоли“, каза още Иван Редовски. По думите му днешният ден не е случайно избран за провеждане на турнира. Той е организиран в чест на неговия баща – един от най-изявените футболисти на Ботевград на всички времена Васил Редовски – Редакаи припомни, че той е бил е майстор на спорта през 1985 г. „Това е футболистът създаел име на нашия футболен клуб. Той бе се радвал да види толкова хора на нашия стадион“, добави Редовски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *