Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мартин Тошков от БСП: Необходими са спешни реформи в социалната политика и образованието

Кандидатът за народен представител от БСП Мартин Тошков е един млад човек, който не е безучастен към съдбата на своите връстници и на своите сънародници като цяло . Той е 35-годишен, роден и израстнал в Елин Пелин. Работата му го свързва със с.Трудовец, като служител във фирма „Граммер“ .

Мартин Тошков завършва специалностите „Публична администрация“ и „Административен мениджмънт“, владее отлично английски и немски език , работил е за няколко големи международни компании в областта на автомобилната промишленост, с филиали в цял свят.

 Решението му да се бори за депутатското място е провокирано и от отговорността, която има към семейството, близките и колегите си, да направи всичко по силите си за промяна в статуквото. Можете да го подкрепите, като отбележите преференциален номер 111 в листата на БСП.   

Ето какво сподели пред Botevgrad.news:

БСП има ясно разписана предизборна програма с конкретни ангажименти. Реалистични ли са те?

 Да. Разписаните ангажименти в програмата на БСП са напълно реалистични. Експертите,  които са я разработили  са високо ценени- всеки в своята област. Тя е подробна, като в нея са заложени не само ангажименти, но и техните конкретни решения.

Ако БСП управлява кои са неотложните сектори, които се нуждаят от спешен рестарт?

Всички виждаме и сме потърпевши от проблемите на българското здравеопазване. Неодобрението е всеобщо, както  от страна на медицинския персонал, така и от останалите български граждани – пациентите. Поредното доказателство е нескопосаното управление на кризата с корона вируса, където сме на последни места в Европа по почти всички основни показатели.   

Необходими са спешни реформи в социалната политика и образованието.

Усещането на обикновения човек за липса на правова държава е друг, изключително важен проблем, който може да бъде решен единствено чрез спешни реформи в съдебната система.

Наложеният корупционен модел на управление и паралелната държава ще получат ли звучен шамар от българския избирател или той ще затвори очи пред урната, получил поредната порция купен вот?

 Силно се надявам тези избори да сложат край на това порочно управление. За целта  е необходима висока избирателна активност, тъй като управляващата партия е окупирала цели сектори. Всички сме наясно с корпоративния вот, както и с огромния натиск върху държавните служители, чиито брой никак не е малък. Необходимо е всеки българин да разбере, че неговия вот е от значение, а когато отиде пред урната да помисли има ли смисъл да гласува за малки партии, повечето от които са придатъци на управляващите, създадени с цел да размият общия вот.

С кого и при какви условия би управлявала БСП?

БСП планира след изборите да бъде проведено допитване до  членовете на партията, което ще реши с кого и при какви условия да се управлява. Най-важното условие е партиите, с които ще участваме в управлението да подкрепят програмата на БСП. 

Нямате ли усещането, че наложения локдаун цели ниска избирателна активност?

Напълно съм съгласен с това твърдение. Наложеният предизборен локдаун беше напълно очакван. Както обясних по-горе, ниската избирателна активност е добре дошла за управляващата партия.

Вписват ли се вашите виждания за управлението на държавата с предизборната платформа на БСП и споделяте ли нейните предизборни ангажименти?

 Да. Напълно съвпадат. За това и  приех да се боря за представителство в бъдещия парламент.

 За какво трябва да са спокойни избирателите , когато гласуват за БСП?

Нашата държава има нужда от социално управление. Както всички знаем, основна функция на държавата е нейната социална функция. Тя трябва да обезпечава хората, които са в неравностойно положение, хората, на които им е невъзможно да се грижат сами за себе си. Всички останали работещи хора се научихме да се справяме въпреки държавата, но това не трябва да продължава така. БСП планира редица икономически и социални мерки, които да повишат жизнения стандарт на българина и да му осигури по-спокоен живот.

Много млади хора избягаха в чужбина, а тези които останаха не вярват на днешните политици. Как БСП би върнала младежите обратно в родината?

 Моите наблюдения са, че това което най-много отблъсква младите, както и мен самият е липсата на справедливост и правова държава, като и усещането за безнаказаност. Много от тях заминават  и поради липсата на препитание или поради недостойното заплащане, което получават за труда си. Нашата цел е ускорен икономически растеж, увеличаване на доходите, потреблението и инвестициите, както и смекчаване на социалните неравенства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *