Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Сдружение МАГ – Ботевград днес стартира проект за най-малките със заглавие „Как да отглеждаме здрави и умни деца“

Проектът „Ранно детско развитие“ е насочен към това как младите майки да отглеждат здрави и умни деца, като целевата група са бременни и майки с деца от 0-3 год. В рамките на проекта ще се обучат над 70 майки от цялата община. Днес бе даден официално старт на заниманията, които бяха насочени към основните насочки при кърменето – какви са неговите предимства, от кога започва, кога и с какви храни започва захранването наред с кърменето. Бе разиграна ролева игра, в която стана ясно ,че захранването на бебетата започва от 4 месец и не по-късно от 6 месец.

Обучител по проекта е Вася Василева, която е ръководител на „Майчиния център“.

Проектът е финансиран от Тръст за социална алтернатива по направление РАННО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ -МРЕЖАТА РЕЙН.

По време на проекта ще се набляга на практическата дейност. Предстои провеждането на 10 срещи с майките, на които те ще усвояват нови знания. „Всяка майка ще има възможност по точно опредлена рецепта да направи храна за своето дете“, заяви Вася Василева. Тя допълни,че благодарение на този проект младите майки ще научат как да групират хранителните продукти, такаче храната да е здравословна за техните деца.

1 коментар на “Сдружение МАГ – Ботевград днес стартира проект за най-малките със заглавие „Как да отглеждаме здрави и умни деца“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *