Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Левски“ (Долна баня) и ФК „Козаро“ не се победиха в здрав мач

Един от най-интересните сблъсъци на 15-ия кръг от А ОГ София – Изток не излъчи победител. Отборите на ФК „Левски“ (Долна баня) и ФК „Козаро“ премериха сили един срещу друг на 25 април. Двубоят се игра на отличен терен в Долна баня. Преди началото на срещата съперниците бяха с еднакъв точков актив и имайки предвид доброто им представяне през кампанията, мачът се заформяше като едно от дербитата на кръга. Ботевградчани за пореден път отпътуваха с множество отсъстващи от състава, като отново за треньора Любомир Божанков бе трудно да събере група от 11 футболисти.

Първото полувреме премина сравнително равностойно. Двата отбора водеха битка за надмощие, която бе съсредоточена в центъра на терена. Съперниците си размениха по няколко удара през първата част. В 40-ата минута домакините откриха резултата след гол от пряк свободен удар. След подновяването на играта футболистите на ФК „Козаро“ опитаха да променят облика си. Гостите изнесоха играта доста по-напред и постепенно започнаха да поглеждат все по-смело към вратата на съперника си. Няколко добри шанса се откриха пред Светослав Косаков, но без успех. Капитанът Радослав Зарев също изпробва късмета си с удари от далеч, но отново без резултат. Изравнителното попадение падна в 75-ата минута след ъглов удар. Автор на гола бе Мартин Методиев, който елегантно изпрати топката в мрежата след като Радослав Зарев успя да му я свали с глава – 1:1. Силите на ФК „Козаро“ за пълен обрат в мача не стигнаха. Така двата тима се задоволиха с точката в иначе доста равностоен и здрав сблъсък.

По този начин тимът на ФК „Козаро“ остава на 4-то място във временното класиране с 21 точки в сметката си. С 1 повече е „Левски“ (Елин Пелин), а със същия актив, но по-лоша голова разлика на петата позиция е „Левски“ (Долна баня). Следващият кръг „козлите“ приемат „Звездец“ (Горна Малина) в отложен мач 11 кръг от първенството. Двубоят е на 30 април (петък) от 11:00 ч. в Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *