Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Млад талант: Ученик от ППМГ“Акад.проф.д-р Ас. Златаров“ класиран на национален кръг в две олимпиади

Възпитаникът на Златаровската гимназия Георги Данов, ученик от 11 „б“ клас, бе класиран на национален кръг на олимпиадата по Информациони технологии и на национален кръг на олимпиадата по География

Система за следене на качеството на въздуха

С проект N:181 на тема “Система за следене на качеството на въздуха” с 97 точки от 100 максимални Георги бе допуснат до финалния кръг на олимпиадата по Информационни технологии в категория “Интернет на нещата“, с ръководител инж. Красимир Божинов. Ето какво сподели той за този свой проект:
В този проект съчетах познанията си за технологиите и реалната полза за хората от крайният продукт. Замърсеният въздух става все по-наболял проблем в нашето ежедневие, затова проектът е свързан точно с това. Всеки може да се информира за качеството на въздуха и да вземе мерки, съобразени със здравословното му състояние.”

Резутатите от следенето на качестовото на въздуха са достъпни онлайн на адрес
https://airmon.ppmg-botevgrad.bg/

и информация за проекта на
https://www.youtube.com/watch?v=Uq4WXOTKU-I

За успешното си представяне по география той каза:
Във връзка с класирането ми на национален кръг на олимпиадата по география искам да благодаря на г-н Николай Пеев, който е моят първи учител по география и също така това е човекът, който запали в мен любовта към тази наука.”

Желаем му успех в двата финални кръга!, пожелава Белослав Николов, преподавател пo Информационни технологии в ППМГ“Акад.проф. д-р Асен Златаров“.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *