Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ си тръгна с точка от Говедарци след здрав и коректен двубой

Мъжкият футболен отбор на ФК „Козаро“ регистрира равенство от 2:2 при тежката си визита на един от силните отбори в групата – „Рилец“ (Говедарци) в отложен мач от 12 кръг на А ОГ София – Изток.

В пореден двубой старши треньорът Любомир Божанков бе затруднен с групата си от футболисти, като за високопланинското село ботевградчани отпътуваха с доста кадрови проблеми и много отсътващи. Отново в групата бяха включени юноши на клуба, които дори записаха минути на терена въпреки важността и сериозността на двубоя.

Официален дебют за ФК „Козаро“ направи и вратарят Венислав Григоров, който регистрира първото си участие в среща от първенството с екипа на „козлите“ след близо 9-месечна пауза извън терените заради тежка травма. Стражът игра за пръв път с новия си отбор през месец август миналата година в паметния сблъсък от  приятелския турнир „Витоша къп“ срещу домакините от ФК „Железница“, спечелен със 7:5. Все пак въпреки късата скамейка, футболистите на ФК „Козаро“ показаха характер и си тръгнаха с точката, а при по-добър развой на събитията можеха дори да спечелят.

Срещата започна много активно за състава на Любомир Божанков който излезе със самочувствие и показа много приятна игра в първите минути от мача. Гостите контролираха владението на топката и поглеждаха много по-често към вратата на своя опонент. Това категорично даде резултат. В средата на полувремето Светослав Косаков се възползва от недобра игра в защитата на „Рилецо“. Младият футболист открадна топката, след което елегантно „излъга“ и вратаря, а в последствие реализира и даде аванс на своя тим. Домакините отговориха малко по-късно с добре организирана атака, която свари защитата на „козлите“ неподготвена с хубав пас зад гърба. Там вратарят Венислав Григоров обаче внимаваше и с разчетено излизане предотврати опасността. Веднага след това „козлите“ отговориха с няколко удара, които бяха в обсега на вратаря. В хода на мача отборът на „Рилец“ (Говедарци) започна да търси гола по-активно. В средата на полувремето домакините получиха дузпа в своя полза за спорно нарушение на Мартин Методиев срещу футболист на „белите“. Ударът от бялата точка се оказа успешен и топката се оплете в мрежата – 1:1.

До края на полувремето гостите от Ботевград продължиха да играят със самочувствие и опитваха организирано да стигнат до вратата на съперника си, като на няколко пъти изобретиха добри атаки. Все пак най-чистото голово положение дойде в полза на „Рилец“ миг преди края на първата част, когато вратарят Венислав Григоров трябваше да се намесва, за да опази вратата си без повече голове до края на полувремето.

Мощен старт след почивката приповдигна настроението в редиците на ФК „Козаро“. Малко след съдийския сигнал за началото на игра, Светослав Косаков проби по лявото крило, влезе навътре и с прекрасен изстрел изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата – 1:2. Младият флангови футболист реализира второто си попадение в мача и поведе своите към победата. Гостите продължиха да стоят добре на терена. Отново в интересна ситуация бе замесен именно Светослав Косаков, който проби за пореден път отляво и се оказа в добра позиция. Младият футболист обаче пробва да прехвърли вратаря неуспешно и така на практика пропиля доста важно положение, което можеше да реши всичко. Домакините от „Рилец“ не останаха длъжни на случващото се на терена. В хода на мача те успяха да изравнят цифрите след гол от добавка – 2:2.

До края на срещата интригата се запази, а страстите бяха напът да вземат връх, но футболистите на двата отбора демонстрираха спортсменство един към друг и нещата се запазиха в рамките на нормалното. В заключителните минути Светослав Косаков напусна терена заради контузия и се наложи в тези напечени минути да се появяват юноши на клуба. В игра влязоха Иван Василев и Гошо Гошов, които за крехката си възраст от 14 години се включиха много добре. Въпреки тежката ситуация със скамейката си, гостите не спираха да търсят победата и да атакуват при всяка възможност. Това естествено можеше да се окаже фатално.

Малко преди края домакините имаха възможност да спечелят, след като техен футболист бе изведен отдясно, но ударът му бе спасен от вратаря на „козлите“ Венислав Григоров. В оставащите минути до края, ботевградчани затвориха пътя към своята врата и удържаха на натиска на своя съперник. В крайна сметка се получи един хубав и равностоен сблъсък, а отборите поделиха „по мъжки“ точката.

Във временното класиране ФК „Козаро“ е на 2-ро място с актив от 25 точки. В следващия кръг ботевградчани почиват. Те ще подновят участието си в надпреварата на 16 май с визита на „Спортист“ (Нови хан).