Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В ход е изграждането на новото инфекциозно отделние в МБАЛ-Ботевград

Напредват ремонтните дейности по изграждане на инфекциозно отделение, което ще  бъде позиционирано в отделението по патологична бременност в  МБАЛ-Ботевград. Средствата са отпуснати от Общински съвет Ботевград и са в размер на 250 хил.лв.

При необходимост впоследствие отделението ще се използва като ковид отделение.“То ще ни послужи като оборотно, когато  започнем ремонт на вътрешно отделение и пациентите бъдат извадени от него и настанени в инфекциозното отделение. Това ще даде възможност да се направи ремонт и на нервно отделение“, заяви пред репортер на  botevgrad.news д-р Иван Багелейски, вр, и.д Управител на МБАЛ-Ботевград.  .

До всяко легло в новоизграденото инфекциозно отделение ще има достъп до кислород. Предвижда се да бъдат разкрити 18 легла, по 3 в стая. Ще има и една стая -изолатор, която ще бъде с две легла. Направени са нови кабинети за лекарите и нова приемна – за ковид пациенти, които ще се настаняват в новото отделение. Преди това те ще преминават през приемната за Ковид болни, където се подлагат на стандартната процедура от тестване с антигенни тестване. За пациентите на МБАЛ те са безплатни, а за хора, желаещи да се тестват с тях, трябва да заплатят на касата 35 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *