Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Правителството предлага на президента да издаде указ за освобождаването на Гл.секретар на МВР Ивайло Иванов

Правителството предлага на президента да издаде указ за освобождаването на Ивайло Иванов. Министерският съвет прие Решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде Указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи – главен комисар Ивайло Иванов, и за освобождаването му от длъжност, предава правителственната пресслужба и добавя, че правителственото решение е прието неприсъствено.

През септември м.г. Иванов влезе в конфликт с президента Румен Радев, който беше привикал шефовете на МВР и службите, за да дадат обяснение за полицейското насилие над граждани и журналисти по време на летните протести. Тогава Радев попита: „Защо органите на реда упражниха брутално насилие върху граждани и побой на журналисти“, а Иванов отвърна: „Аз бих попитал защо протестиращите употребиха брутална сила върху полицаите“.

Интересно е да се отбележи, че Ивайло Иванов беше назначен с указ пак на президента Румен Радев през декември 2018 г. Тогава бе обявено, че той работи в системата на МВР през 1999 г. като полицай в столичната дирекция, преминава през длъжностите: полицейски командир и началник група в СДВР, зам.- директор на РДГП „Аерогари“ и директор на РДГП „Драгоман“. Иванов завършва бакалавърска степен във ВИПОНД-МВР през 2001 г. специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. През 2010 г. защитава магистратура – специалност „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“.  Със заповед на бившия министър на вътрешните работи Валентин Радев от 11 май 2017 г., Ивайло Иванов стана директор на СДВР.

Източник: Сега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *