Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Убедителна победа за ФК „Козаро“ при гостуването на „Спортист“ (Нови Хан)

ФК „Козаро“ постигна убедителна победа при визитата си на „Спортист“ (Нови Хан) с 4:0. Ботевградчани имаха трудно начало на мача, но в последствие се събраха и намериха верния ритъм, което им бе достатъчно да спечелят с разлика. Двубоят бе от предпоследния 17 кръг на А ОГ София – Изток и се игра на неутрален терен в гара Елин Пелин на 16 май.

Гостите от Ботевград владееха топката през целия мач и играеха организиран футбол през всичките 90 минути. С оглед условията, които предложи теренът в гара Елин Пелин, първите минути бяха трудни за ботевградчани. Играчите на ФК „Козаро“ се нуждаеха от време, в което да намерят верния ритъм и да „опипат“ почвата. Въпреки трудното начало, по-добрите положения бяха в сметката на „козлетата“, които създадоха множество такива до средата на полувремето. При всички тях топката или излизаше извън очертанията или вратарят на домакините се намесваше. Отборът на „Спортист“ (Нови Хан) също имаше своите възможности. На два пъти домакините можеха да открият резултата, когато цифрите бяха все още 0:0, но късметът покри тима на ФК „Козаро“. В последствие логичното се случи и в средата на полувремето „оранжевите“ разпечатаха вратата на опонента си. Деан Велчев се разписа след като показа чудесен нюх към гола и довкара топката след иначе добре изпълнен пряк свободен удар от Радослав Зарев, отразен не по най-добрия начин от противниковия страж – 0:1. До края на полувремето гостите имаха още една дузина положения, които пропуснаха. Така на почивката все още нищо не бе решено и двете страни се оттеглиха при 0:1.

След подновяването на играта отборът на „Спортист“ (Нови хан) имаше най-чистата възможност да изравни. След грешка в отбраната на ботевградчани, топката се озова в краката на футболист на домакините, който имаше идеална позиция да се разпише. Ударът му обаче бе спасен, а възможността пропиляна. В следващите минути играта на ФК „Козаро“ тотално се промени. Гостите заиграха много по-уверено. Съвсем малко след като можеха да получат гол, „козлетата“ удвоиха аванса си. Деан Велчев проби и бе съборен в наказателното поле, което прати Радослав Зарев за изълнение на дузпа от бялата точка. Капитанът на ФК „Козаро“ бе безкомпромисен и заби неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата – 0:2. Последваха нови силни минути за „козлетата“. Класическото 0:3 направи влезлият като резерва Любомир Кирилов, който се отчете със силно включване. След добре организирана атака, започната с пас на Радослав Зарев по крилото към Светослав Косаков, младият талант отклони за Любомир Кирилов, който нямаше проблем да оплете топката в мрежата. Финалното 0:4 оформи Мартин Методиев след поредна добре структурирана атака, започната от крилото. Този път Светослав Косаков проби отдясно и подаде прострелно към Методиев, който от непосредствена близост нямаше как да сбърка и записа името си сред голмайсторите за 0:4.

Във временното класиране ФК „Козаро“ остава на 3-то място с 28 точки в сметката си. В последния кръг, който е тази неделя (23 май),ботевградчани приемат на своя земя „Мътивир“ (Ихтиман) от 17:00 ч..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *