Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Грамоти за учители и ученици по случай 24-ти май в ОУ“Н.Вапцаров“ Ботевград

Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура бе отбелязан в ОУ“Никола Йонков Вапцаров“ Ботевград. Гости на тържеството бяха бивши учители.

24 май е денят на светото българско безсмъртно слово. Буквеното слово съхранява паметта на родината от миналото , казаха учениците в своята празнична програма.

Привествтено слово и връчване на грамоти направи директорът Петя Кочкова. „Скъпи ученици , учители и родители, честит най-светъл празник в българския календар! Днес отдаваме почит и признателност на двамата братя Кирил и Методий, на българската азбука и на славянската писменост. Тези малки зрънца-буквите, които посяват художествената литература , които посяват нашите мисли, призовавам нашите ученици да четат повече поезия и повече худжествена литература, да обогатяват речника си и да раздават красиви словестни послания. Бъдете усмихнати, щастливи и вярвайте в доброто“, каза директорът.

По традиция бяха удостоени с повече от 104 грамоти изявени в състезания и олимпиади различнин ученици и учители. Петя Кочкова подчерта, че в условия на пандемия всички те са били като „истински бойци“ и всички образователни процеси в учебното заведение са пълноценни.

Връчени бяха грамоти на следните учители за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, за постигнати значими резултати във възпитателно-образователния процес, за участие в проекти и национални програми, и за иновации в образованието, както следва:

Начален етап – на Веселинка Микова, Лилия Костадинова (Главен учител в Начален етап), Румелия Янкова (Старши учител)

Прогимназиален етап – Татяна Цонкова

„Гордеемсе с вас, скъпи ученици, които завоювахте много награди на различни състезания по български език и литература, по математика, по хуманитарните предмети“, добави директорът. Връчени бяха грамоти на следните ученици:

Кристиан Цветков – първи „г“ клас, калсирал се в 4 състезания;

Маргарита Пенева – втори „б“ клас, с медали от три състезания

Лъчезар Вунчев -втрои „в“ клас, 4 състезания

Симеон Стаменов – трети „а“ клас , класиран на всички кръгове в състезанието „Математика без граници“ и за Националното състезание на СЗБНУ с максимален брой точки

Ралица Съботинова – четвърти „а“ клас, завоювала медали в 3 състезания

Деница Босилкова – пети „а“ клас, медали от три състезания

Янита Йорданова – шести „б клас“ , класирана в две състезания и един конкурс

Деян Минев – седми „а“ клас, класиран в областен кръг на 6 олимпиади

Калина Гергова – седми „а“ калс, класирана на областни кръгове на 5 състезания

Матилда Матева – седми „б“ клас, класирана на областни кръгове на 6 състезания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *