Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съветниците в Ботевград отпуснаха 325 хил.лв за ремонт на спортно-тренировъчно игрище – ГЕРЕНА

Двадесет и четири общински съветници в Ботевград дадоха съгласие да бъдат отпуснати финансови средства в размер до 325 000 лв с включен ДДС за ремонт на спортно-тренировъчно игрище – ГЕРЕНА, намиращо се в поземлен имот, предназначен за спортен комплекс. Средствата ще бъдат осигурени от собствени приходи на община Ботевград.

Средствата бяха отпуснати във връзка с изключително лошото състояние на тренировъчното игрище и постъпилите многобройни запитвания от граждани, спортни деятели и клубове в последните години.

Община Ботевград е кандидатствала неколкократно за финансиране пред Министерство на младежта и спорта по програми с европейско и национално финансиране за ремонт на спортно-тренировъчно игрище, но без успех, посочва вноситеялт на докалдната записка – кметът на общината Иван Гавалюгов.

Към настоящия момент състоянието на тренировъчното игрище е изключително лошо. Липсва дренажна отводнителна система, няма наклони за повърхностно отводняване. Покритието на терена представлява тревна настилка с неравномерно покритие, която през влажните месеци се наводнява и не може да се ползва по предназначение.

Игрището се ползва около 9 месеца в годината от спортните клубове по футбол, деца, младежи, жителите на града, както и от любителски футболни отбори и аматьорските футболни отбори на гр. Ботевград.

Целта на предстоящите ремонтни работи е да се изгради модерно тренировъчно игрище с покритие от изкуствена трева, позволяващо целогодишно ползване на игрището от активните граждани на община Ботевград от всяка възрастова група. Теренът на футболното игрище се нуждае от полагане на изкуствена трева за футбол, с цел предоставяне на подходящи условия за провеждане на спортни занимания и тренировки.

Ще бъдат извършени следните ремонтни дейности:

Доставка на бяла изкуствена трева за футбол Производство EU – 3 108 лв.

Доставка на кварцов пясък 18кг/м2 – 23 940 лв.

Доставка на каучукови гранули 9кг/м2 -23 940 лв.

Монтаж на изкуствена трева – 34 980 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *