Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Финансова подкрепа от Община Ботевград за участие на Деян Стоянов в учебно – тренировъчен лагер в град Измир

В Община Ботевград е постъпило искане от името на Камелия Веселинова Стоянова и Николай Драганов Стоянов, родители на Деян Николаев Стоянов, за финансова подкрепа от Община Ботевград за участие на сина им в учебно – тренировъчен лагер в град Измир, Турция.

В „Спейс камп Турция“ деца от цял свят се обучават в науките: математика, астрономия, астрофизика и роботика за времето от една седмица през месеците юли и август. Деян Николаев Стоянов, ученик в VI клас на ОУ „II. Й. Вапцаров“ – Ботевград, е класиран за участие в лагера със свое есе и е сред стоте деца от България, които имат право да вземат участие в него.

Стипендии за курса на обучението се отпускат на първите 30 класирали се ученици, сред които Деян Стоянов, както и неговата сестра Ванеса Стоянова не са.

Таксата за участие е на стойност 1 250 долара на дете – сума, която родителите определят като непосилна за техния бюджет и търсят финансова подкрепа от Община Ботевград, която преди две години за участие в същия лагер отпусна финансови средства за сестрата на Деян – Ванеса Стоянова.

По този повод кметът на община Ботеград е внесъл Докалдна записка с искане до Общинскинсъвет да бъде отпуснато финансово подпомагане в размер на 500 лева на Деян Николаев Стоянов от собствени финансови приходи на Община Ботевград за участие в международен обучителен летен лагер в гр./Измир, Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *