Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с директорите на РУ на МВР в областта във връзка с организацията и провеждането на изборите

бластният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с директорите на РУ на МВР в областта по въпроси, свързани с организацията, координацията и провеждането на изборите на 11 юли 2021г.. Срещата се проведе по инициатива на областна администрация в ОД на МВР – София. В началото Стойчев отбеляза, че предстоящите избори са по – различни, защото гласуването ще е изцяло машинно. „За нас като областна управа е важно да организираме изборния процес, а след това и предаването на протоколите. Подготовката на изборите върви в синхрон и координация“, добави той.

С директорите на РУ на МВР бяха обсъдени дейностите по безпроблемното предаване на изборните книжа на Секционните избирателни комисии.

На срещата стана ясно, че списъци с дежурни прокурори и телефони на РУ на МВР ще бъдат  представени във всяка община. Ще се разкрие телефон  в ОД на МВР – София за подаване на сигнали за нередности в изборния ден. Уточни се също, че сигналите, подадени в деня на изборите и в изборната нощ към 26-та РИК ще се препращат веднага към дежурния служител в ОД на МВР-София.

Директорът на ОД на МВР – София Георги Тотков съобщи, че от главните дирекции на МВР ще има служител, който ще контролира докладваните сигнали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *