Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за депутат Христо Якимов се срещна с избиратели във Врачеш и Трудовец

Кандидатът за народен представител от БСП за община Ботевград – адв. Христо Якимов се срещна вчера с избиратели във Врачеш и Трудовец. В разговори с гражданите той очерта основните приоритети на Коалиция „БСП за България“за предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

„Mнозина от новите партии наричат БСП партията на статуквото. Мисля, че това пък не е лошо и показва, че на нея може да се разчита, че се е наложила на политическата сцена и има ясни послания към българския избирател. БСП има преди всичко управленска програма, която не е измислена от вчера и днес, а в продължение на години и с помощта на експерти от различните сектори на икономиката. Не е партия-еднодневка, която обещава, идва и си отива. Такива примери има много“, подчерта адв. Якимов. Според него смяната на модела на управление е необходим, тъй като за десетилетие той не донесе нищо добро за обикновения човек. По думите му целта на новите партии, производни на БСП, имат за цел да дръпнат гласове от БСП и да управляват под някакъв формат без БСП.

След изборите на 4 април, според Яимов партията на Слави шеще да бъде продкрепрена. „Ние го заявихме. Той не пожела. Видяхме, че няма подготовка, а му липсваха кадри“, каза още кандидатът за депутат.

Попитан какви са прогнозите му за изборните резултати, адв. Якимов заяви, че чисто математически БСП в коалиция с АБВ, партията на Кадиев и още партии, би постигнала катргорично по-висок резултат. На срещата в Трудовец се чуха мнения, че правителство без БСП след 11 юли не би могло да се състави.

В хода на дисусиите в срещите бе засегната и темата за купуването на гласове, което в последните години се превърна в обичайна порочна практика на избирателния процес в България. По този повод кандидатът за народен представител заяви, че с машинното гласуване това не би могло да стане.

В края на срещите адв. Христо Якимов апелира гражданите да го подкрепят с преференция 111 в бюлетина номер 4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *