Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОП БКС почиства пешеходната алея между Ботевград и Трудовец

Днес започна косенето на избуялата растителност по пешеходната алея между Ботевград и Трудовец. Почистването с тример извършват трима служители на Общинското предтприятие „БКС“. Поддържането на трасето е по право задължение на Агнеция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление, но инициативата е подета от Община Ботевград за поредна година.

Придържайки се към намерението си да придобие собствеността върху алеята, Община Ботевград е изготвила проект за изграждане на велоалея. Процедурата се подготвя от две години. Липсата на свързваща алея за пешеходно и велосипедно движение между Ботевград и с.Трудовец дори бе повод за протест на граждани, който се проведе в Ботевград преди една година.

Комуникацията между АПИ и община Ботевград за изграждане на велоалея между Ботевград и с.Трудовец тече от 2016 г, като общината е осигурила средства за изграждането й, но повече от 4 години не може да си осигури право на строеж заради бюрократични спънки. Изграждането на алеята за велосипедно и пешеходно движение ще даде още една възможност за алтернативен начин на транспорт между двете общини, в съответствие с нуждата от нови форми на градска мобилност. От Института за пътна безопасност смятаме, че усилията на местните жители и община Ботевград трябва да се подкрепят и началото на велоалеята трябва да бъде поставено възможно най-скоро.

3 коментара на “ОП БКС почиства пешеходната алея между Ботевград и Трудовец

  1. А в центъра на Ботевград, по „Цар Освободител“, КЪДЕТО ИМА НАЙ-ГОЛЯМ ПОТОК ОТ ХОРА, ДНЕС, ВТОРНИК СУТРИНТА ИМАШЕ НАВСЯКЪДЕ РАЗХВЪРЛЯНИ КЛОНИ, ЛИСТА И ВСЕВЪЗМОЖНИ БОКЛУЦИ. Сигурно са още от събота, когато имаше буря и още се въргалят навсякъде _ по улиците, тротоарите. .. Не знам кой е този шеф на БКС и колко му е акъла! Вие преценете.

    1. Ми вие като съвестни граждани може да почистите, БКС ви е виновно за всичко в град!!!

      1. Момчето е много умно и грамотно и не е виновен за всичко случващото се в този град ,че вие освен да оплювате друго не знаете ,момчето работи наравно с работниците и без да го познавате не се изказвайте . Толко ви е на вас акъла да пишете подобно нещо за момчето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *