33-ма зрелостници са удостоени с почетна грамота „Отличен зрелостник на община Ботевград“

Тридесет и трима абитуриенти бяха удостоени днес с Почетна грамота „Отличен зрелостник на Община Ботевград“. Грамотите им връчи кметът на общината Иван Гавалюгов. Събитието се състоя от 17,.30ч в зала „Ботевград“. Церемоният откри Стефка Граматикова- Секретар на Община Ботевград.

Тридесет и двама са наградените от ППМГ“Акад.проф.д-р Асен Златаров“ и една зрелостничка от ПГТМ“Хр.Ботев“ Ботевград – Жана-Мария Кръстева.

Приветствено слово към отличниците отправи Стефка Граматикова с думите:

„Вие сте прекрасният виновник за днешната церемония, на която за шести пореден път връчваме почетни грамоти. Искам да Ви поздравя първо за мотивацията, с която през всичките тези години сте се трудили с постоянство да отстоявате  избора си към самоусъвършенстване, плод на който са и тези високи резултати при завършване на Вашето средно образование. Разбира се, зад тези Ваши успехи обаче стоят усилията на много хора. Част от тях са тук сред Вас – Вашите учители, директори, родители и близки. Община Ботевград изключително много цени Вашата креативност, Вашето желание да вървите напред и иска да Ви пожелае, макар и чрез една такава скромна, но вярвам – стилна и заслужена церемония – „На добър път в зрелостта“, и да Ви каже, че винаги тук ще има място за Вас! И когато извървите своя път към по-високи успехи и към по-високо образование, ние отново ще Ви очакваме тук!“

„Искам да Ви поздравя за високите резултати през всичките години,в които сте положили усилия и немалко време, за да получите заслужени знания. Оценките сами по себе си не са гаранция за нищо , но тепърва ще се учите от уроците в живота, които са най-истинските и най-ценните, както и най-трудните за научаване.“ С тези думи кметът Иван Гавалюгов се обърна към присъстващите зрелостници. Той благодари и на техните учители и родители , като ги поздрави за техните усилия да ги изградят като личности. „Винаги го казвам, ще го кажа и на Вас – ще продължите във висша форма на обучение  дали в България, или в чужбина, но най-бих изпитал задоволство в един прекрасен ден да се завърнете в нашата страна и още по-приятно ще бъде да се завърнете в нашия град, за да продължите Вашето и Вашето професионална развитие, и Вашето житейско развитие – да създадете едно семейство и в крайна сметка да допринесете за развитието на нашето общество, на базата на получените знания и натрупания опит, тъй като нашето общество разчита именно на младите хора , образованите и интелигентни хора. Аз вярвам, че пред мен стоят именно такива“, добави кметът Гавалюгов в посланието си към отличните зрелостници.

Ето имената на нагадените отличници:

Диана Красимирова Стаменова- 5.95

Петко Маринов Цончев- 5.91

Пенка Христова Якимова- 5.90

Лоренсия Христова Давидкова- 5.89

Клаудия Василева Дачева – 5.88

Жана-Мария Кръстева – 5.88

Валенсия Христова Давидкова – 5.87

Даниела Георгиева Недкова – 5.87

Габриела Пенчева Петкова- 5.83

Мария Миленова Стоева – 5.81

Евгения Савова Цачева – 5.81

Натали Иванова Йорданова – 5.79

Снежина Емилова Димитрова – 5.79

Преслава Светославова Ценова – 5.77

Георги Бориславов Божинов – 5.76

Спас Илиев Лазаров – 5.74

Кристина Маринова Стоянова – 5.73

Денислава Мирославова Дикова – 5.71

Йордан Цанков Дамянов – 5.70

Веселин Благоев Наков – 5.69

Мария Тихомирова Маринова – 5.68

Ирен Иванова Колева – 5.66

Надежда Николаева Ангелова – 5.64

Наталия Руменова Дилова – 5.63

Александра Андрианова Стоянова – 5.62

Грета Сашова Лазарова – 5.60

Мира Василева Емилова – 5.57

Йоанна Цветанова Иванова – 5.57

Мариян Маринов Бончовски – 5.57

Цветина Петрова Андреева – 5.57

Ивайла Георгиева Димитрова – 5.54

Зорница цветомирова Вълкова – 5.53

Соня Христова Цветанова – 5.51

2 thoughts on “33-ма зрелостници са удостоени с почетна грамота „Отличен зрелостник на община Ботевград“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *