Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Четирима души са задържани при полицейски операции срещу наркоразпространението на територията на Софийска област

Около 11.45 часа на 2 юли криминалисти от РУ-Етрополе предприели проверка на частен адрес в града. Установената вътре 28-годишна жена признала, че в апартамента има наркотични вещества и предала доброволно около 20 грама амфетамин, разпределен в различни свивки, както и две свивки канабис. Задържана е за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

Към 19.30 часа на 3 юли, при извършване на обход, служители на РУ-Ихтиман спрели за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от местен жител. 19-годишният водач предал доброволно на униформените полиетиленово пликче със суха зелена тревиста маса, реагираща на наркотичното вещество MDMA. Задържан е за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Около 18.45 часа вчера, в района на 43 км на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна, при провеждането на полицейска операция от служители на криминална и пътна полиция в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Ботевград, за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от криминално проявен и осъждан ботевградчанин. На задната седалка в колата били открити два плика със суха зелена тревиста маса с общо тегло около 230 грама, реагираща на марихуана. При последвалото претърсване на адресите на водача и неговата спътничка, на нейния адрес в с. Врачеш е открита и иззета електронна везна. Двамата са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Действията по разследване на трите престъпления продължават под наблюдението на прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *