Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нинова: Няма да подкрепим Трифонов, ще правим кабинет

„Няма да подкрепим предложеното правителство и мерки от Слави Трифонов”.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Имахме заседание на Изпълнителното бюро на БСП по горещия въпрос – правителството и мерките, предложени от Слави Трифонов”, поясни Нинова и добави, че е взето решение социалистите да не подкрепят кабинет на „Има такъв народ”.

Нинова посочи, че през последните 4 години БСП има четири основни цели в политиката. Първата – да се промени модела на поведение на паралелната държава. Втората – да се върне държавността в българските институции. Третата – социалната политика и проблемите на хората да се решават в парламента. Четвъртата –  да се гарантират сигурност и стабилност на България.

Лидерът на БСП критикува конкретни идеи, предложени от Слави Трифонов. Според нея не се продължават добрите политики, започнати от служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

Като пример Нинова даде плановете за приватизация на Българската банка за развитие и подчерта, че вероятно вече е решено кой ще е купувачът. Лидерът на БСП критикува още идеята за концесиониране на автомагистрали, което според нея ще доведе до събиране на още пари от хората.

В предложението на Слави Трифонов не са достатъчни мерките за реформиране на съдебната система, няма нищо за борба срещу монополистите, а за новия модел се предлагат стари лица, вече управлявали през прехода, отчете Нинова.

„Г-н Трифонов нанесе тежък удар по парламентаризма с начина, по който поднесе своето предложение  – без диалог, вместо от джипката, от фейсбука”, заяви Нинова. „Ние не сме се борили толкова години, за да заменим един авторитарен модел с друг”.

Според Нинова, Слави Трифонов е проявил неуважение към останалите парламентарно представени политически групи.

„Който и от нас, колкото и гласове да има, представлява част от българския народ”, подчерта лидерът на БСП.

„В предложените мерки – защото това не е програма, не е дори план за управление, а са частични мерки – няма и дума за социална политика”, заяви Нинова. „Нищо за увеличаване на пенсиите и заплатите, за помощи за бедни, за подпомагане на младите семейства”.

„Другата неделя, на 25 юли, свикваме Национален съвет на БСП и коалиционните партньори. Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет, ако третият мандат ни бъде връчен от президента Радев, няма да го връщаме веднага. Ще започнем открити разговори с други партии. Ще поставим национални приоритети на масата и ще се опитаме да предложим кабинет. На трети избори да се ходи сега би било огромно изпитание за българските граждани, а и за държавата, предвид това, което ни чака наесен”, каза Корнелия Нинова.

Източник: vesti.bg

3 коментара на “Нинова: Няма да подкрепим Трифонов, ще правим кабинет

  1. Какъв кабинет ще прави Нинова с 36 депутати?! Не че и Сл.Тр. С неговите с неговите малко над 60 ще направи кабинет.

  2. От години водата поскъпва и от години баламосват хората под линията на бедността, че ще има социална помощ за базови водни нужди. БАЛАМОСВАНЕ, ЛЪЖИ, ЛИЦЕМЕРИЕ ОТ ГОДИНИ НАРЕД _ _ БЕЗ ПОКРИТИЕ… За електроенергията поскъпванията са още по-драстични и чести. И дават нещо минимално, незначително само за отоплителния сезон. А хората под линията на бедността имат базови нужди целогодишно и ежедневно…

  3. Всичко е поскъпнало вече неколкократно и значително. Но за най-бедните и болни пенсионери няма компенсация- увеличение по швейцарското правило. ГЕНОЦИД!???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *