Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Филиал „Детелина“ към детска градина „Иглика“ ще се преобразува във Филиал “Детелина“ към детска ясла „Здравец“

Считано от 1-ви януари 2022 г Филиал „Детелина“ към детска градина „Иглика“ ще се преобразува във Филиал “Детелина“ към детска ясла „Здравец“. Това решение предстои да вземе Общински съвет-Ботевград на 29 юли. Във връзка с преобразуването на детското заведение ще бъдат закрити четири яслени групи към детска градина „Иглика“ и разкрити нови четири групи в детска ясла „Здравец“. Трудовите правоотношения с персонала на Филиал „Детелина“ ще се уредят, съгласно разпоредбите на Кодекса на труда. Дълготрайните материални активи на Филиал „Детелина“ към детска градина „Иглика“ ще бъдат извадени и същите ще преминат за стопанисване и управление от детска ясла „Здравец“.

С откриването на Филиал „Детелина“ са били разкрити четири групи за деца на възраст от десет месеца до седем години. Тенденцията във времето, поради нарастващия брой деца в яслена възраст, е довела до обособяването му изцяло като филиал с четири яслени групи за деца от 10 месеца до 3 години.

Мотивите на вносителя на Докладната записка за преобразуване на детското заведение – кметът Иван Гавалюгов, са че в редвид факта, че Филиал .Детелина“ към детска градина „Иглика“ и Детска ясла „Здравец“ са единствените две институции на територията на гр. Ботевград с обособени яслени групи и с оглед оптимизацията на работата на детските градини и ясли в гр. Ботевград и функционирането на двете институции по единен разходен стандарт, е целесъобразно Филиал „Детелина“ към детска градина „Иглика“ да бъде преобразуван във филиал на детска ясла „Здравец“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *