Фирма „Микра“ започна подмяна на водопровода и преасфалтиране на ул.“Любен Каравелов“ в Трудовец

rpt

Ботевградската фирма „Микра-КМ“ започна от вчера (10 август) ремонтните дейности по подмяна водопровод и асфалтиране на ул.“Любен Каравелов“ /от о.т.156 до о.т.201/ – общо 298 метра.

Общата стойност на заложените средства в Плана за капиталови разходи в общинския бюджет за 2021г за реконструкцията на водопровода, е в размер на 108 200 лв. Фирма „Микра“ е единствената фирма, която е кандидатствала за възлагане на обществена поръчка, след проведена процедура и подписан договор с община Ботевград. Общата прогнозна стойност на поръката е 108 333,34 лева без ДДС или 130 000,00 лева с ДДС.

Фирма „Микра“ е предложила цена от 89 867,03 лева без ДДС или 107 840,44 лева с ДДС.


Предстои да бъдат подменени 296 метра водопроводни тръби с нови полиетиленови, които са фи 90. Също така ще бъдат сменени 19 отклонения към къщите на улицата. Ще бъдат монтирани два хидранта.

По улицата има множество изкърпвания на дупки и нарушение целостта на асфалтовата настилка, вследствие на ВиК аварии.

След приключване подмяната на водопровода ще бъде положен чисто нов асфалт, който е с обща площ 3 хил.кв. метра.

2 thoughts on “Фирма „Микра“ започна подмяна на водопровода и преасфалтиране на ул.“Любен Каравелов“ в Трудовец

  1. Браво, така се прави режеш асфалт и веднага асфалтираш.Какво да кажем ние от съседната улица „Ал . Стамболийски “ преди 4 г. изрязаха асфалта ,направиха водопровод за вилата зона и затрупаха и дотам и так вече 4 г. ние дишане прах и си чупим колите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *