Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Четвъртото издание на „Пленер в Боженица – изкуство край реката“ с нови придобивки за парка край река Бебреш

За четвърта поредна година в Боженица се състоя Пленер на изкуствата. Организатори на събитието са Община Ботевград, Димитър Христов – майстор-дърворезбар, и Екатерина Костадинова – майстор-художествена керамика и стъкло.

Пленерът се състоя 4 дни, на който бяха прожектирани филми и демонстрирани различни художествени занаяти. Различното от миналогодишното издание на Пленера е, че бяха привлечени млади хора – творци, които току що са завършили Художествената академия.

Бяха изработени керамични склуптури, както и люлееща пейка. Всички те ще останат в парковото място до река Бебреш. Майсторите, вдъхновени от филма „Вълчуни“ изработиха вълча глава от глина.

Въпреки дъждовното време двете киновечери се състояха.

Тази година в Пленера участват творците Ивайло Господинов, Антония Господинова, Румяна Йорданова, Екатерина Костадинова, Димитър Христов, Антоанета Ламбова, Александър Василев и Владимир Ангелов – човекът, който прожектираше филмите. Заснет е специален филм за Боженица, в който са заснети децата от лагера, участващи в работата на ателието на Екатериан и Димитър в Боженица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *