Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предстои баскетболен 3х3 турнир в памет на Митко Пенчев

Предстои баскетболен 3х3 турнир в Ботевград в памет на бившия играч и треньор на Балкан Митко Пенчев Димитров. Той ще се проведе на 25 септември от 11:00 часа на площадките до зала „Георги Христов“. Надпреварата е за състезатели над 18 години. Организатор е синът на Митко Павел Димитров.

Наградният фонд е 1000 лв, за второ място – 600 лв., за трето – 400 лв.

Турнирът ще носи името „Димитър Димитров – Лъвско сърце“. Такова, каквото носеше Митко през всичките години, в които е част от баскетболната игра. Митко Пенчев си отиде от този свят на 15 август 2018 година след тежко заболяване.

Може да се запишете за участие в турнира ТУК. Таксата за един човек е 10 лв.

Митко Димитров израства в баскетболната школа на Балкан Ботевград. С подрастващите формации става два пъти шампион на България и още 17-годишен е включен в мъжкия тим на Балкан. Баскетболните му качества и сърцатата му игра са забелязани от ямболския треньор Иван Чолаков, който го привлича в града край Тунджа. Димитров бързо се налага като основен играч, градацията му с ямболския тим в шестте години е възходяща, за да се стигне до спечелването на шампионската титла през сезона 2001-2002 година, 
припомни преди време в свой материал botevgrad.com.

Завръща се в родния Балкан, където носи и капитанската лента. След това за кратко преминава във варненския Черно море. След четири сезона за Балкан той преустановява кариерата си като играч през 2007 година. Не спира с баскетбола – продължава като треньор, предавайки баскетболните си умения и изключителния си дух на момчетата от школата на Балкан. И под негово ръководство кадетите стават шампиони на България през 2012 година. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *