Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Скравена:Мостът към вилната зона и оградата на Гробищния парк ще бъдат ремонтирани

Два проблема в село Скравена бяха поставени по време на редовното заседание на Общински съвет-Ботевград на 25 ноември.

По информация на живеещи в село Скравена  в Гробищния парк в село Скравена влизат безстопанствени животни, поради нарушена цялост на оградата.

Мостът, който води към вилната зона също бе обект на дискусия. В публичното пространство той е третиран като обезопасен и опасен за преминаващите през него хора и автомобили. Единственото удачно решение за този мост е неговото уширение. Ремонтът му ще бъде факт през  следващата календарна година, обеща кметът на общината Иван Гавалюгов. Уширението ще се извърши с допълнителна греда от 2 метра. Парапет няма да се поставя, за да може да минава селскостопанска техника. Габаритите на моста ще бъдат такива, че да могат да се разминават два автомобила. Ще бъдат поставени обозначителни знаци.  

По отношение на Гробищния парк кметът Гавалюгов заяви, че няколко пъти е подканял кмета на Скравена – Методи Драганов, за да бъдат взети необходими мерки. „Надявам се в началото на следващата година, при първа възможност общината да закупи и предостави материали – бетонови колци, мрежа и средства за труда на наетите по ремонт на оградата“, заяви кметът на общината. Той добави, че очаква от кмета на Скравена инициативата и организацията по поставянето на оградата, така че да не влизат животни в Гробищния парк, независимо дали в новата или в старата част.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *