Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Парите, събрани от Базара за мартеници, ще бъдат дарени за Анатолий Стоянов от село Трудовец

Парите, събрани по време на организирания от Община Ботевград и социалните центрове в града Базар на мартеници, ще бъдат дарени за лечението на 13 – годишния Анатолий Стоянов от село Трудовец.

Решението средствата да бъдат насочени към каузата на Анатолий беше взето с единодушната подкрепа на участниците – Дневен център за деца и младежи с увреждания, Център за подкрепа за личностно развитие, Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Център за обществена подкрепа. От Център за социална рехабилитация и интеграция, които не участваха в базара, също се включиха в дарението със средства, събрани от персонала.

Организаторите се отказаха от първоначално обявената кауза на Базара, за да помогнат за събирането на нужните 100 000 евро. Това е цената за костно-мозъчна трансплантация – единственият шанс за лечение на детето, предложен на семейството от турска клиника.

Днес, 02.03.2022 г., сумата от 1770,00 лева беше предадена лично на майката на Анатолий – Галя Стоянова.

Община Ботевград предвижда да подкрепи Анатолий с още 2 000 лева, които ще бъдат преведени чрез общинската програма за финансово подпомагане на граждани с изключително тежки здравословни и житейски проблеми.

Всички желаещи да дарят средства в подкрепа на благородната кауза, могат да го направят по следните начини:

  • Дарителска сметка: Fibank

IBAN: BG31FINV91501317601493

Титуляр: Анатолий Красимиров Стоянов

  • Paypal: galqstoqnova34@gmail.com

За контакти с родителите: 0898707319 – Красимир Иванов; 0896473438 – Галя Стоянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *